Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, vrea să reintroducă taxa de parcare non-stop, la doar două săptămâni de când fusese eliminată pentru a stimula turismul

După numai două săptămâni de când Constanţa a renunţat la taxa de parcare încasată între orele 19.00 şi 9.00, primarul Vergil Chiţac revine cu o altă propunere ce presupune reintroducerea taxei în zilele lucrătoare.

11 aug. 2022, 17:36
Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, vrea să reintroducă taxa de parcare non-stop, la doar două săptămâni de când fusese eliminată pentru a stimula turismul

Vergil Chiţac renunţase la taxa de parcare pentru a stimula afluxul de turişti în zona Mamaia, care, din ce spun operatorii HoReCa, este cel mai slab din ultimii ani, dar odată ce s-a dovedit că măsura nu a avut efectul scontat, edilul este gata să renunţe la ea sau, măcar, să o regândească.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, a anunţat în urmă cu câteva minute, în mediul online, că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local, pentru a modifica Regulamentul parcărilor publice din Constanţa.

Chiţac prezintă şi câteva dintre modificările propuse: „Menţinem gratuitatea parcării, în intervalul orar 19:00-9:00, în weekend şi de sărbătorile legale. Introducem noi abonamente pentru zona 0 şi zona 1, abonamente zilnice şi săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar. Introducem abonamente anuale pentru toate zonele.”, scrie Chiţac.

Citeşte şi: Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a încălcat legea „în mod repetat”

„Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănţenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanţa”, dă asigurări primarul.

Preţul parcării în staţiunea Mamaia şi Constanţa a stârnit un adevărat scandal în luna iulie. Deoarece un turist trebuia să plătească 94 de lei/24 de ore (4 lei/oră, prima jumătate de oră este gratuită) ca să-şi parcjeze maşina în Mamaia, hotelierii de aici au acuzat primăria că alungă turiştii.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre rectificarea bugetară: Suplimentăm cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie