Primarul de la Ciorani şi alţi 15 inculpaţi, arestaţi preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 15 inculpaţi din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 au arestaţi preventiv, luni, prin decizia Tribunalului Prahova.

14 iun. 2021, 19:32
Primarul de la Ciorani şi alţi 15 inculpaţi, arestaţi preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale

Surse judiciare au declarat că magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia formulată de procurori faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus anchetarea în libertate a celor 17 inculpaţi reţinuţi în dosar şi au dispus arestarea preventivă a 16 dintre ei, inclusiv a primarului de la Ciorani, Marin Voicu.

În cazul celui de-al 17-lea inculpat s-a dispus măsura arestului la domiciliu, conform Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit unor surse judiciare, 15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei – în municipiul Ploieşti.

Primarul din Ciorani este primul politician arestat pentru fraudarea alegerilor

În urma descinderilor, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri, fiind ulterior reţinute.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din Prahova.

Citeşte şi: Bombă în dosarul Colectiv. Instanța a dispus disjungerea cazului. Piedone va fi judecat separat în luna septembrie