Primarul din Ciclova Română, Caraş-Severin, ridicat de DNA pentru o fraudă de 1 milion de euro

Primarul din Ciclova Română, judeţul Caraş-Severin, şi fiul său au fost duşi vineri la audieri, la DNA, în urma unor percheziţii care au vizat o fraudă de 1 milion de euro.

16 iun. 2017, 13:00
Primarul din Ciclova Română, Caraş-Severin, ridicat de DNA pentru o fraudă de 1 milion de euro

Procurorii DNA Timişoara au făcut vineri mai multe percheziţii la Primăria Ciclova Română, din judeţul Caraş-Severin, şi la locuinţele familiei primarului Gheorghe Percea, într-un dosar privind modul în care au fost eliberate adeverinţe pentru APIA, prejudiciul din fonduri europene fiind estimat la peste un milion de euro, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa au prins cinci somalezi care încercau să intre ilegal în ţară

Ancheta îl vizează pe primarul din Ciclova Română, pe fiul său, dar şi pe unii funcţionari şi au pornit de la cercetări mai vechi cu privire la modul în care au fost eliberate adeverinţe APIA.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că fiul primarului, Adrian Ioan Percea, ar fi luat, prin interpuşi, terenuri în concesiune de la primărie şi a solicitat la APIA – Centrul Local Oraviţa sprijin financiar în cadrul unor scheme de plăţi directe, existând suspiciunea că documentele prezentate de acesta la unitatea de implementare nu sunt reale, se arată în rechizitoriului întocmit de DNA.

Prejudiciul din fonduri europene a fost estimat la peste un milion de euro.

Primarul Gheorghe Percea şi fiul său sunt duşi pentru audieri la DNA Timişoara.