Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, vine cu acuzaţii grave: Blat între USR-PLUS şi PSD la Consiliul Local. USR: Noi nu facem alianţă nici cu PSD, nici cu pesediştii lui Chirica

Mihai Chirica vine cu acuzaţii grave. Edilul spune că USR-PLUS că a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi că s-a aliat cu PSD, după ce un consilier USR a fost ales să conducă şedinţele de Consiliu Local în următoarele trei luni.

10 dec. 2020, 16:57
Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, vine cu acuzaţii grave: Blat între USR-PLUS şi PSD la Consiliul Local. USR: Noi nu facem alianţă nici cu PSD, nici cu pesediştii lui Chirica

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica acuză blat USR-PSD la Consiliul local. Deputatul USR Marius Bodea afirmă că USR-PLUS nu va face alianţă „nici cu pesediştii lui Chirica, nici cu pesediştii din PSD”.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, vine cu acuzaţii grave: Blat între USR-PLUS şi PSD

Edilul a susţinut, joi, după şedinţa Consiliului Local, că USR-PLUS a trădat electoratul de dreapta din Iaşi şi s-a aliat cu PSD, după ce consilierul USR Răzvan Timofciuc a fost votat preşedinte de şedinţă în Consiliul Local Iaşi pentru următoarele trei luni.

„Electoratul majoritar din municipiul Iaşi a avut o opţiune clară la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, alegând PNL şi USR-PLUS pe buletinul de vot. Din păcate, la patru zile după scrutin, aleşii locali de la USR-PLUS au făcut o alianţă împotriva firii, votând cot la cot cu aleşii de la PSD.

Este cu atât mai regretabilă trădarea USR-PLUS la Iaşi, cu cât la nivel naţional şefii lor de partid negociază cu PNL şi preşedintele Klaus Iohannis formarea unui guvern care să conducă România”, a afirmat Mihai Chirica.

Reprezentanţii PNL Iaşi spun că „lipsa de experienţă a unor consilieri locali USR-PLUS Iaşi ar putea fi speculată de politicieni infiltraţi, care au făcut deja înţelegeri subterane cu PSD”.

„Ieşenii ar trebui să ştie că, la trei ani după ce au ieşit în stradă împotriva PSD-Dragnea, unii politicieni care s-au hrănit cu voturile electoratului de dreapta bat acum palma chiar cu acelaşi PSD. Sper că este doar o greşeală de moment a tinerilor de la USR-PLUS, care s-au lăsat prinşi în capcana PSD”, a spus primarul Mihai Chirica.

„Mihai Chirica îşi permite să se răţoiască la USR PLUS”

„Un pic de ruşine n-ar strica din partea viitorului fost primar al oraşului Iaşi, un ins capturat de mafia imobiliară şi adoptat în pagubă totală de PNL Iaşi. Astăzi am asistat, de fapt, la o răfuială între pesedişti în Consiliul Local Iaşi. Ca între vechi colegi, au poliţe de plătit, iar USR-PLUS nu se amestecă între clanurile lor. Faptul că un ales al USR-PLUS, Răzvan Timofciuc, va conduce pentru trei luni şedinţele de CL reprezintă o garanţie a corectitudinii desfăşurării lucrărilor”, a susţinut Bodea.

Citeşte şi: Execuţii în USR. Cum vrea să îi reducă Dan Barna pe criticii din partid la tăcere