Primarul din Kiev avertizează populația! Edilul le interzice ucrainenilor să meargă la biserică, în noaptea de Înviere!

Vitali Kliciko, primarul Kievului, îi roagă pe ucrainenii rămași încă în capitală să nu iasă din adăposturi de Înviere și să vadă slujbele online. Edilul se teme de un atac nemilos al rușilor, chiar în noaptea sfântă.

23 apr. 2022, 11:46
Primarul din Kiev avertizează populația! Edilul le interzice ucrainenilor să meargă la biserică, în noaptea de Înviere!

Deși poporul ucrainen este renumit pentru dragostea sa față de Divinitate și pentru obiceiurile pe care le păstrează cu sfințenie de sute de ani, mai cu seamă în această perioadă sfântă, a Învierii Domnului, edilul Kievului, Vitali Kliciko, îi imploră pe oameni să rămână în adăposturi în această noapte.

Deși ucrainenii rămași încă în capitala țării își doresc enorm să participe la slujba de Înviere, din această noapte, primarul îi roagă să nu iasă din adăposturi de teama unor atacuri nemiloase ale rușilor.

„Pentru siguranța cetățenilor și evitarea unor posibile provocări în noaptea de Sfintele Sărbători, adică de sâmbătă 23 până duminică 24 aprilie, în Kiev și în regiune va fi în vigoare starea de asediu între orele 23:00 (sâmbătă) și 5:00 dimineața”, a spus Vitali Klitschko, potrivit presei din străinătate.

Bombele vor lovi şi în ziua de Paşte. Rusia a respins armistiţiul!

De asemenea, și președintele țării, Zelenski, a transmis un mesaj cutremurător în care încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la posibile bombardamente chiar de Paște.

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de a încheia un armistiţiu de Paşte. Asta arată foarte bine cum tratează conducătorii acestui stat credinţa creştină şi una dintre sărbătorile cele mai importante şi pline de bucurie. Dar noi ne păstrăm speranţa. Speranţa pentru pace, speranţa că viaţa va învinge moartea. A fost Vinerea Mare pentru creştinii răsăriteni. Cea mai tristă zi a anului. O zi în care orice ai putea face valorează mai puţin decât rugăciunea. Cu excepţia… apărării patriei, apărării camarazilor în luptă”, a spus Volodimir Zelenski.