Primarul le-a făcut o surpriză localnicilor: Vor merge pe ultimul drum cu un dric Mercedes VIDEO

Edilul dintr-o comună din Vrancea a cumpărat din bugetul local o maşină mortuară ca să-i ajute pe săraci să-şi îngroape rudele decedate. Susţine că cine nu-şi permite costul întreg al funeraliilor, poate apela la serviciile primăriei.

01 mart. 2016, 15:06
Primarul le-a făcut o surpriză localnicilor: Vor merge pe ultimul drum cu un dric Mercedes VIDEO

Maşina mortuară marca Mercedes a costat primăria Ciorăşti 20.000 de lei şi are toate dotările necesare. „Cetăţenii comunei sunt îmbătrâniţi şi trebuie să venim în întâmpinarea necazurilor şi problemelor pe care le are fiecare în familie. Totul este în mod gratuit, inclusiv săpatul mormântului”, spune Nicolae Braicău, primarul localităţii Ciorăşti, transmite RomâniaTV.

Oamenii au fost suprinşi când au auzit de investiţia primarului, dar se bucură că nu îşi vor mai duce morţii la groapă cu tractorul.

„Înainte îi ducea cu boii, cu caii, spinarea, cu tractorul, cu remorca. E mai bună asta, că e mai curată”, spune una dintre localnice.

„Foarte utilă, mai ales că satul este îmbătrânit. Au pensiile foarte mici”.

Alţi oameni s-au arătat sceptici şi sunt convinşi că dricul va fi folosit doar de bogaţii comunei. „Doamne, coboară-te pe pământ! Nu ne duce, dă-i … de golani. Ăştia i-au pielea de pe tine. Îi duce pe ăia cu bani”, a comentat neîncrezătoare o altă localnică.

Maşina mortuară este condusă de şoferul primăriei, care lucrează şi pe buldoexcavatorul administraţiei locale. Anul trecut, 80 de oameni din Ciorăşti au murit, în timp ce numărul naşterilor a fost de 23.