Primarul General Sorin Oprescu, în vizită oficială la Paris FOTO

Publicat: Joi, 26 Martie 2015 08:57 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2015 08:59 // Sursa: romaniatv.net

Sorin Oprescu se afla in perioada 25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, doamna Anne Hidalgo.

În debutul vizitei sale la Paris, Sorin Oprescu s-a intalnit cu Vicepresedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Aparare si Forte Armate a Senatului, Daniel Reiner, cu Secretarul Comisiei, Joel Guerriau si alti membri ai acesteia, la sediul Senatului francez.

Cu acest prilej au fost discutate aspecte ale colaborarii dintre cele doua state, pe fondul cresterii amenintarilor la adresa securitatii cetatenilor celor doua tari.

"Astazi, orasele noastre, se confrunta cu provocari dintre cele mai diverse, de la amenintari la adresa mediului inconjurator, la cele privind modul de viata sau, din pacate tot mai frecvent in ultimul timp, chiar la adresa sigurantei cetatenilor nostri.Am convingerea ca raspunsul pe care concetatenii nostri se asteapta sa-l oferim este mai simplu si mai eficient de gasit impreuna. Relatia privilegiata dintre Franta si Romania ma face astazi sa reafirm ca alegand colaborarea avem mai multe sanse sa raspundem provocarilor acestui inceput de mileniu", a declarat Sorin Oprescu.

Vicepresedintele Reiner si-a exprimat convingerea ca puternicele legaturi istorice dintre cele doua state, apartenenta la Uniunea Europeana si NATO, reprezinta premise pentru continuarea dialogului structurat dintre cele doua state, in care "vocile capitalelor nu trebuie ignorate".

CITEŞTE ŞI Bugetul Primăriei Capitalei pe 2015. Ce INVESTIŢII se vor face în Bucureşti

Exprimandu-si recunostinta pentru prietenia aratata de Franta de-a lungul istoriei, Primarul General a tinut sa adreseze multumirile sale inaltului oficial francez pentru "sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau european si euro-atlantic".

La finalul intrevederii Primarului General i-a fost inmanata medalia Senatului Republicii Franceze, in semn de recunoastere a contributiei avute la dezvoltarea relatiilor franco-romane.

Primarul General, Sorin Oprescu, participa la Reuniunea Primarilor Oraselor Europene care se desfasoara joi, la Paris.

Scopul reuniunii este crearea unui dialog mai strâns între orașe, prin schimburi frecvente de studii și bune practici , dar si semnarea unei angajament al primarilor prezenti, in pregatirea Conferintei ONU privind schimbarile climatice, care va avea loc tot la Paris, in perioada 30 noiembrie-11 decembrie 2015.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 10:59
...in perioada 25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, doamna Anne Hidalgo. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
26 mar 09:40
...Sorin Oprescu se afla in perioada 25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, doamna Anne Hidalgo. … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
26 mar 09:16
...25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, doamna Anne Hidalgo. Citește mai departe… : Primarul General Sorin Oprescu, în vizită oficială la Paris FOTO ...
26 mar 09:10
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
26 mar 09:07
... Sorin Oprescu se afla in perioada 25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, doamna Anne Hidalgo. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H