Primarul interimar al Sibiului va candida la viitoarele alegeri din partea FDGR. Nu exclude sprijinul PNL

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că va candida la viitoarele alegeri pentru funcţia de primar din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), ea afirmând şi că nu exclude să obţină şi sprijinul Partidului Naţional Liberal pentru această candidatură, transmite Agerpres.

19 ian. 2015, 12:29
Primarul interimar al Sibiului va candida la viitoarele alegeri din partea FDGR. Nu exclude sprijinul PNL

Întrebată dacă i se pare oportună organizarea de alegeri anticipate în acest an pentru postul de primar al municipiului Sibiu şi dacă va candida, actualul primar interimar a răspuns: „Mie mi se pare oportun să se organizeze alegeri (anticipate n.r.). În cazul în care se vor organiza, voi candida pentru funcţia de primar. Categoric, din partea FDGR. Eu nu am nici cea mai mică intenţie vreodată să mă afiliez altui partid decât FDGR”.

Astrid Fodor a arătat că nu exclude o înţelegere FDGR – PNL pentru ca ea să fie singura candidată din partea celor două partide pentru postul de primar, însă a precizat că nu au avut încă loc asemenea negocieri. „Nu am avut discuţii de genul acesta. Fiecare partid îşi stabileşte strategia care doreşte. Nu exclud absolut nimic în faza asta”, a spus ea.

Întrebată dacă se consideră favorită la funcţia de primar al Sibiului, Astrid Fodor a spus: „Eu nu mă văd în niciun fel, doar ştiu că voi candida.”

Fost viceprimar şi colaborator al lui Klaus Iohannis, atât la conducerea Primăriei Sibiui cât şi la FDGR, Astrid Fodor ocupă începând din luna decembrie funcţia de primar interimar. Ea a fost aleasă în luna decembrie, ca primar interimar, cu 21 de voturi pentru şi două împotrivă. Astrid Fodor a ocupat funcţia de viceprimar din anul 2008.