Primarul Mihai Chirica a strâns o adevărată avere la botezul fiului. Media darului s-a ridicat la 600 de euro

Primarul Iaşului a primit, ca dar de la invitaţi, la botezul fiului din vara anului trecut, un dar de 125.000 de euro. Asta înseamnă că o familie a „cotizat“, în medie, câte 600 de euro. Aceşti bani se adaugă la nunta organizată cu numai 6 luni îaninte, la care darul total a fost de aproape 60.000 de euro.

06 mart. 2018, 15:32
Primarul Mihai Chirica a strâns o adevărată avere la botezul fiului. Media darului s-a ridicat la 600 de euro

Primarul Mihai Chirica a dat „lovitura“ la botezul băiatului său, din noiembrie anul trecut: a încasat 125.000 euro din cadouri. Informaţia apare în declaraţia de avere actualizată a edilului, act ce a fost publicat recent pe site-ul municipalităţii. Suma este cel puţin dublă faţă de nunta edilului cu Cristina Elena, ce a avut loc tot în 2017, dar cu şase luni mai devreme. În total, cele două evenimente fericite din viaţa familiei Chirica au rotunjit veniturile acesteia cu 182.000 euro.

Nunta celor doi a avut loc la Târgu Neamţ, localitatea natală a soţiei, iar primarul a ţinut secretul până în ultima clipă. Petrecerea a avut loc la cunoscutul motel „Casa Arcaşului“, iar politicienii ieşeni au lipsit cu desăvârşire. În schimb, la vremea respectivă, cuplul Chirica primea cel mai mare buchet de flori de la şeful PSD Neamţ Ionel Arsene, după cum ne-au declarat participanţi la nuntă. Primarul şi soţia sa au fost cununaţi de două perechi de naşi, respectiv de familiile Dragoş Palade (el fiind şeful Secţiei ORL de la Spitalul „Sfântul Spiridon“) şi Nicolaie Dobrin (medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu“).

În schimb, petrecerea de botez a avut loc la Iaşi, la restaurantul „Castel“. La ambele evenimente au participat sute de persoane, unele surse indicând 250 de invitaţi la nuntă şi peste 400 la botez.

Inclusiv asupra petrecerii de botez s-a ţinut o discreţie totală, dar unele surse au precizat presei că la eveniment au fost invitaţi inclusiv cunoscuţi dezvoltatori imobiliari din oraş, alături de familie, prieteni, apropiaţi, politicieni, directori de firme şi alţii. Una dintre perechile de naşi a fost familia viceprimarului Gabriel Harabagiu, un colaborator apropiat al primarului.

Mihai Chirica se află la cea de-a treia căsătorie, din primele două căsătorii el având două fete şi un băiat. Cu actuala soţie, Cristina, edilul-şef al Iaşului se cunoaşte de peste cinci ani, de pe vremea când aceasta lucra în Primărie la şefia unei direcţii.

Primarul a menţinut mereu discreţia asupra vieţii personale, foarte rar arătându-şi disponibilitatea de a răspunde la întrebări legate de familia şi apropiaţii lui.

Suma totală declarată de Chirica e mai mică decât cea declarată de Lavinia Şandru, soţia fostului primar de Slatina, Darius Vâlcov: nunta le-ar fi adus vreo 400.000 de euro, iar botezul copilului, 200.000, arată ziaruldeiasi.