Primarul Moscovei răspunde prompt apelului de încorporare al lui Putin şi anunţă că a format deja trei batalioane

Măsurile municipale de sprijin material pentru voluntarii la acţiunile militare și familiile acestora vor fi extinse și pentru locuitorii mobilizați la Moscova, a anunţat, miercuri, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe canalul său de Telegram.

21 sept. 2022, 17:02
Primarul Moscovei răspunde prompt apelului de încorporare al lui Putin şi anunţă că a format deja trei batalioane

„Astăzi, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a semnat un decret privind mobilizarea parțială în cadrul Forțele Armate. Deja astăzi câteva mii de voluntari de la Moscova participă la lupte cu armele în mână. Trei batalioane au fost finalizate – Donsk, Gheorghievski și Mareșal Katukov.

Am luat decizii cu privire la măsuri suplimentare de sprijin material pentru voluntari și familiile acestora” , a scris primarul Moscovei. Acesta a subliniat că „este necesar să se extindă pe deplin toate aceste măsuri de sprijin şi acelor cetățeni care vor fi mobilizaţi la Moscova în conformitate cu decretul prezidențial”, scrie Rador.

În postarea sa, Sobianin a mai scris că în zona de „operațiune specială” împotriva Moscovei nu luptă doar armata ucraineană, dar țările NATO poartă un război nedeclarat împotriva Rusiei.

„Există un flux de arme occidentale, specialiști și mercenari în Ucraina. Se face totul pentru a sugruma Rusia cu sancțiuni economice”, a scris primarul.

Totodată, Sobianin consideră că în astfel de condiții, Decretul prezidențial privind mobilizarea parțială este forțat, dar oportun și absolut necesar.

„Am luat decizii cu privire la măsuri suplimentare de sprijin material pentru voluntari și familiile acestora. Consider că este necesar să extindem pe deplin aceste măsuri de sprijinire a orașului acelor cetățeni care vor fi chemați la Moscova în conformitate cu Decretul președintelui”, a mai precizat Sobianin.

Citeşte şi: Rusia „strânge laţul”. Un general îi sfătuieşte pe bărbaţii încorporabili să nu călătorească nici pe teritoriul Rusiei, în aşteptarea ordinului de prezentare la oaste