Primarul Negoiţă pregăteşte un nou kitsch: benzi cu leduri luminoase pe malul Lacului Titan

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, continuă seria investițiilor controversate din sector. Deși a fost criticat în repetate rânduri din cauza pergolelor multicolore amplasate pe Bulevardul Unirii, pe care opinia publică le-a catalogat drept kitsch-uri, dar și a led-urilor colorate cu care a înconjurat trotuarele de pe această arteră, acum edilul intenţionează să facă o lucrare similară și pe malul Lacului Titan din parcul IOR (Al.I. Cuza).

27 iun. 2016, 09:30
Primarul Negoiţă pregăteşte un nou kitsch: benzi cu leduri luminoase pe malul Lacului Titan

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, pregăteşte o nouă investiţie „colorată” pe malul Lacului Titan. Practic, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local Sector 3, malurile lacului Titan din parcul IOR (denumit şi parcul Al.I. Cuza) ar urma să fie înconjurat cu benzi cu leduri luminoase de culoare albastră. 

„În ultimii ani, Primăria Sectorului 3 a depus eforturi pentru a îmbunătăţi aspectul parcurilor Titan şi Al. I Cuza. Au fost făcute investiţii în lucrări de peisagistică, irigaţii, mobilier urban şi spaţii de joacă. Se propune ca lacul, care reprezintă atracţia principală a parcurilor Al. I Cuza şi Titan, să fie pus în valoare din punct de vedere estetic prin montarea unor benzi cu leduri luminoase, care au un consum redus de energie, la intradosul grinzilor de coronament pe tot conturul lacului şi al insulelor. Aceste benzi LED vor produce un efect de iluminare indirectă (scafă de lumină) care va îmbunătăţi considerabil ambianţa celor două parcuri circumscrise”, se arată în expunerea de motive care a stat la baza noului proiect de amenajare a Lacului Titan, aprobat de Consiliul Local Sector 3. 

Ledurile luminoase i-au dat însă mari bătăi de cap primarului Negoiță, după ce le-a instalat în jurul trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, alături de pergolele multicolore, acestea fiind considerate kitsch de către internauți. Mai mult, opinia publică l-a criticat pe edil în repetate rânduri din cauza amenajărilor de pe Bdul. Unirii.

Citeşte şi ALERTĂ! „Masacru” verde pe Bulevardul Unirii: Zeci de copaci s-au uscat din cauza lucrărilor de reabilitare FOTO&VIDEO

Primăria condusă de Negoiță a refuzat să facă publică suma pe care administraţia locală intenționează să o cheltuiască pentru înconjurarea lacului Titan cu leduri de culoare albastră, anexa nefiind ataşată la proiectul menţionat. De regulă, anexele cuprind indicatorii tehnico-economici ai proiectului, adică exact banii ce ar urma să fie cheltuiţi prin acel proiect. 

Pe lacul Titan din parcul IOR există cinci insule, numite „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” şi „Insula Înecaților”.

Vezi cum arată parcul IOR filmat de sus, din dronă.

(Sursa video dromedia.ro)

Cu o suprafață de aproximativ 85 hectare, parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din București. Amenajarea parcului a început în 1965 și s-a terminat cinci ani mai târziu. Înainte de amenajare, secțiunea dinspre str. Baba Novac purta denumirea de „Reconstrucții”, iar sectorul dinspre Bd.Camil Ressu (fost Ion Șulea) se chema „Flax”.