Primarul oraşului Dărmăneşti, arestat preventiv pentru 30 de zile

Primarul oraşului băcăuan Dărmăneşti, Constantin Spiridon, a fost arestat preventiv, după ce a fost prins când primea 10.000 de lei de la reprezentanţii unei firme din Iaşi, de asemenea arestaţi, suma reprezentând o parte din comisionul pretins din contractul încheiat între primărie şi societate.

12 dec. 2015, 13:40

Tribunalul Bacău a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele primarului oraşului Dărmăneşti, Constantin Spiridon, pentru luare de mită în formă continuată, el fiind acuzat că a primit 10.000 de lei de la reprezentanţii unei firme de consultanţă din Iaşi, suma reprezentând o parte din comisionul pretins dintr-un contract încheiat între primărie şi societatea respectivă, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Nicolae Robu a fost reclamat la DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

De asemenea, magistraţii au dispus arestarea preventivă a celor doi reprezentanţi ai firmei ieşene – administratorul societăţii Andersen Consulting Group SRL, Marin Costia, şi directorul de vânzări Laurenţiu Zberianu -, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Bacău, primarul Constantin Spiridon a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în municipiul Bacău, într-o maşină, în timp ce primea mită 10.000 de lei de la denunţător. Flagrantul a fost organizat în urma denunţului făcut la Parchet în luna octombrie de către persoana care a oferit suma de bani, după ce edilul din Dărmăneşti ar fi pretins de la societatea din Iaşi 10% din valoarea contractelor de consultanţă încheiate.

„La începutul acestui an, firma din Iaşi a dorit să încheie două contracte de consultanţă cu Primăria Dărmăneşti, însă primarul oraşului a amânat semnarea acestora în mod repetat, dând de înţeles că doreşte 10% din valoarea acestora. În cele din urmă, reprezentanţii societăţii ieşene au fost de acord şi, în luna august, au oferit prima tranşă din acel comision, respectiv 10.000 de lei. Acum, la prinderea în flagrant se oferea cea de-a doua tranşă, urmând ca, până la sfârşitul anului, să fie achitată şi ce-a dea treia şi ultima, în sumă de 5.000 de lei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bacău, Cristinel Ciocântă.

Citeşte şi Trădaţi de propriile maşini. 800 de familii din Bacău trebuie să returneze ajutoarele sociale

Cele două contractele de consultanţă încheiate între firma din Iaşi şi Primăria Dărmăneşti, în valoare totală de 255.000 de lei, fac referire la întocmirea dosarului şi a cererii de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a oraşului Dărmăneşti şi la studiul de fezabilitate pentru această investiţie.