Primarul din Vulcan este TERORIZAT. A cerut ajutorul SRI

Geany Simulea, tânărul condamnat pentru incendierea autoturismului de lux al fiului primarului Gheorghe Ile, a fost doar un pion în întregul eşafodaj al acestei afaceri presărată cu ameninţări, încercări de şantaj şi chiar acuzaţii de trafic de droguri.

10 apr. 2014, 07:43
Primarul din Vulcan este TERORIZAT. A cerut ajutorul SRI

În luna decembrie a anului 2012, Simulea a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la 4 ani şi jumătate pentru distrugere şi şantaj, scrie zhd.ro. De asemenea, acesta a fost obligat de instanţă să achite suma de 210.770 lei cu titlul de despăgubiri civile către Porsche România, 15.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 11.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Citeşte şi O maşină de lux a unui poliţist din Tulcea a fost incendiată de doi tineri VIDEO

În plus, magistraţii au dispus aplicarea de sechestru asigurător pe autoturismul lui, precum şi pe suma de 1.018 lei ridicată în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul lui. Recursul formulat la Tribunalul Hunedoara nu a fost de natură să-i simplifice situaţia, dar trebuie precizat că bărbatul nu a putut explica nici un moment ce anume l-a îndemnat să recurgă la acest gest, oricum probat de anchetatori.

Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai 2012, Simulea a încercat să obţină de la cei doi, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, după ce a văzut că nu poate lua bani de la ei, a incendiat maşina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73.420 de euro, aflată în parcare.

Citeşte şi Atac MAFIOT la Brăila. O maşină de lux a fost incendiată, momentul a fost surprins de camere VIDEO

„Nu îmi pot explica. Şi pentru mine este un şoc”, a declarat incendiatorul în faţa magistraţilor din Petroşani, după ce a recunoscut că a dat foc autoturismului lui Alexandru Ile. Asta era la momentul respectiv. Acum, însă, lucrurile se schimbă. Edilul din Vulcan susţinea, însă, în permanenţă, că tânărul nu a acţionat singur şi din acest motiv nu poate oferi o motivaţie a faptelor sale. „Cred că sunt implicate mai multe persoane, dar el a luat totul asupra sa. Nu vrea să spună nici un cuvânt, îşi recunoaşte fapta, acceptă toate cele cerute”, declara la momentul audierii făptuitorului. Acum, însă, îşi nuanţează declaraţia, în lumina noilor informaţii.

Citeşte şi Un poliţist şi viceprimarul din Vulcan, cercetaţi în dosare de furt şi sex cu minori

„A dat declaraţii că sunt trei persoane care l-au obligat să facă acest gest, dar nu vrea să spună despre cine este vorba. A menţionat că se teme pentru familia lui”, a precizat, miercuri, primarul Vulcanului, Gheorge Ile. Iar o altă dovadă în acest sens ar putea fi constituită şi de faptul că, deşi Geany Simulea este arestat de mai bine de un an şi jumătate, familia edilului continuă să primească ameninţări.