Primarul Parisului, în război cu trotinetele. Le interzice in parcuri, le limitează viteza şi nu le dă voie să staţioneze pe trotuare

Publicat: Joi, 06 Iunie 2019 17:36 // Actualizat: Joi, 06 Iunie 2019 17:36 // Sursa: romaniatv.net

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a decis să limiteze viteza maximă a trotinetelor electrice care circulă în capitala Franţei la 20 km/oră. De asemenea, acestea vor fi interzise cu desăvârşire în parcuri şi grădini.

Anne Hidalgo a anunţat joi, de asemenea, interzicerea staţionării trotinetelor electrice pe trotuare. "Trotinetele electrice trebuie să staţioneze numai în locuri special amenajate pe şosea şi pe care le folosesc deja deţinătorii de maşini şi de motociclete", a anunţat primarul Parisului, într-o conferinţă de presă.

Dacă pe şosele trotinetele electrice vor fi limitate la 20 km/oră, în zomele pietonale ale Parisului viteza nu trebuie să fie mai mare de 8 km/oră. Aceste măsuri, inclusiv interzicerea lor în parcuri şi grădini, vor intra în vigoare de la începutul lunii iulie.

Numărul trotinetelor electrice active pe străzile Parisului se ridică la aproximativ 20.000, iar această cifră dă mari bătăi de cap municipalităţii. În acest context, Anne Hidalgo le-a cerut operatorilor de trotinete electrice să nu mărească flota. Fără a exista un bilanţ oficial, se vorbeşte de înmulţirea numărului de accidente cărora le-au căzut victime pietonii, în contact cu trotinetele.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H