Primarul Parisului, în război cu trotinetele. Le interzice in parcuri, le limitează viteza şi nu le dă voie să staţioneze pe trotuare

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a decis să limiteze viteza maximă a trotinetelor electrice care circulă în capitala Franţei la 20 km/oră. De asemenea, acestea vor fi interzise cu desăvârşire în parcuri şi grădini.

06 iun. 2019, 14:36
Primarul Parisului, în război cu trotinetele. Le interzice in parcuri, le limitează viteza şi nu le dă voie să staţioneze pe trotuare

Anne Hidalgo a anunţat joi, de asemenea, interzicerea staţionării trotinetelor electrice pe trotuare. „Trotinetele electrice trebuie să staţioneze numai în locuri special amenajate pe şosea şi pe care le folosesc deja deţinătorii de maşini şi de motociclete„, a anunţat primarul Parisului, într-o conferinţă de presă.

Dacă pe şosele trotinetele electrice vor fi limitate la 20 km/oră, în zomele pietonale ale Parisului viteza nu trebuie să fie mai mare de 8 km/oră. Aceste măsuri, inclusiv interzicerea lor în parcuri şi grădini, vor intra în vigoare de la începutul lunii iulie.

Numărul trotinetelor electrice active pe străzile Parisului se ridică la aproximativ 20.000, iar această cifră dă mari bătăi de cap municipalităţii. În acest context, Anne Hidalgo le-a cerut operatorilor de trotinete electrice să nu mărească flota. Fără a exista un bilanţ oficial, se vorbeşte de înmulţirea numărului de accidente cărora le-au căzut victime pietonii, în contact cu trotinetele.