Primarul RADU MAZĂRE sare în apărarea preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, i-a criticat luni pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu privire la solicitarea acestora ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Nicuşor Constantinescu, să fie arestat preventiv, în condiţiile în care acesta este spitalizat în SUA, starea sa de sănătate fiind gravă.

24 iun. 2014, 08:36
Primarul RADU MAZĂRE sare în apărarea preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu

„Aţi văzut ce preocupări are DNA? Să-l aducă pe Nicuşor cu furtunul în burtă, (…), să-l aducă aici operat de prostată. (…) Căţelele astea de la DNA au problema cu Nicuşor Constantinescu ca să-l aducă cu plosca şi cu pampers (…) cu drenul în burtă şi care face pe el. DNA a solicitat să-l aducă că s-ar sustrage urmăririi penale. (…) Starea lui Nicuşor de sănătate are o evoluţie spre bine, dar foarte, foarte lentă. Dumnezeu ştie cât mai stă, pentru că lui dacă îi scot furtunul din burtă, i se umflă burta cu lichid şi poate să moară. (…) A fost la urgenţă, i-au aprins lumânarea. (…) Acum i-a scăzut această scurgere. (…) Când pot să scoată drenul, vor începe radioterapia”, a afirmat Radu Mazăre la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Nicuşor Constantinescu, şef al CJ Constanţa, arestat în lipsă

Tribunalul Bucureşti a admis luni cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive determinată de faptul că Nicuşor Constantinescu nu s-a întors din SUA la termenul stabilit de judecători, unde se află la tratament, fiind diagnosticat cu cancer.

Citeşte şi DNA cere ARESTAREA lui Nicuşor Constantinescu pentru că nu s-a întors din SUA

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au invocat faptul că şeful CJ Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse de controlul judiciar, în timp ce avocatul său a susţinut că o eventuală întrerupere a tratamentului i-ar pune viaţa în pericol şi că Nicuşor Constantinescu nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea.