Primarul Romeo Stavarache rămâne în arest

Romeo Stavarache, primarul suspendat al muncipiului Bacău, rămâne în arest preventiv, a decis, luni, o instanţă a Curţii de Apel Bacău, transmite Agerpres.

25 aug. 2014, 16:54
Primarul Romeo Stavarache rămâne în arest

Apărătorii edilului băcăuan invocaseră în sprijinul eliberării clientului lor şi faptul că acesta are probleme cardiace.

Aceeaşi măsură judiciară, de arest preventiv, a fost hotărâtă de magistraţii băcăuani şi pentru oamenii de afaceri Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, arestaţi şi cercetaţi în acelaşi dosar cu Romeo Stavarache.

Cei trei sunt acuzaţi într-un dosar privind luare de mită, procurorii DNA susţinând că primarul Bacăului şi-a folosit influenţa, spijinit de Goian şi Cenuşă, pentru a determina mai mulţi oameni de afaceri să plătească sume importante de bani.

Primarul fusese arestat preventiv la 1 iulie, după ce a fost acuzat de procurori că a încălcat prevederile eliberării condiţionate, el plecând în seara zilei de 26 iunie din arestul Poliţiei în aceeaşi maşină cu Liviu Goian şi Liviu Cenuşă.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pe 25 iulie, în stare de arest preventiv, pentru cinci infracţiuni de luare de mită. Procurorii DNA Bacău i-au mai trimis în judecată, în stare de arest preventiv, şi pe Liviu Goian, acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, Liviu Vasile Cenuşă, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs două infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acelaşi dosar sunt judecaţi, dar în stare de libertate, Costel Căşuneanu, acuzat de dare de mită, şi Constantin Apostol, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs două infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Avocaţii celor trei au afirmat că vor depune recursuri la deciziile Curţii de Apel în ceea ce-i priveşte pe clienţii lor, procesele urmând a se judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.