Primarul Sectorului 1 agreează ideea construirii unui nou spital de arşi

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a arătat, vineri, în urma întâlnirii cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că agreează ideea construirii unui nou spital de arși în Sectorul 1, menționând că acesta ar urma să fie realizat în cursul mandatului său, dar și că primăria va oferi cea mai mare parte din fondurile necesare.

12 aug. 2016, 10:06
Primarul Sectorului 1 agreează ideea construirii unui nou spital de arşi

Primarul Dan Tudorache și ministrul Sănătății s-au întâlnit, vineri dimineață, pentru a discuta despre reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, dar Vlad Voiculescu a reiterat că obiectivul pe termen mediu îl constituie realizarea unui alt spital și că orice lucrare la secția de Terapie Intensivă reprezintă „o soluție temporară”.

În acest sens, Dan Tudorache a precizat că s-a gândit inclusiv la locul unde ar putea fi amplasat spitalul, dar că soluția va fi anunțată abia peste câteva săptămâni, de către ministru, după ce se va constata dacă varianta avansată este una fezabilă.

„O să vină domnul ministru cu o propunere. Vedem exact dacă este fezabilă. (…) Eu sper să fie aceea. Mie îmi place ca și locație, are și un teren de fotbal sau rugby în apropiere, deci se poate folosi și pentru urgențe”, a explicat el.

Primarul a adăugat că o mare parte din bani vor fi oferiți de către Primăria Sectorului 1, restul fondurilor fiind furnizate de către minister, dar și că spitalul va fi construit în timpul mandatului său. „O mare parte din bani va veni de la Primăria Sectorului 1. Oricum, în acest mandat. În mandatul de patru ani, cu siguranță se va construi. Vom vedea împreună cât de mare va fi”, a spus el.

Întrebat ce se va întâmpla cu actuala clădire a Spitalului de Arși, ministrul a precizat că „se pot face mult lucruri cu o clădire veche și frumoasă”, dar a adăugat că decizia va aparține specialiștilor.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Sănătăţii doreşte o lucrare mai amplă pentru reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi