Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe: „Nu mi se pare normal să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi”

Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe, precizând că nu i se pare normal ca aceştia să facă blocuri şi apoi să ceară primăriei să dezvolte zona respectivă.

11 nov. 2021, 12:13
Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe: „Nu mi se pare normal să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi”

Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe. Ciprian Ciucu spune că i se pare normal ca cei care construiesc blocuri să contribuie la dezvoltarea zonei respective.

Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe

Edilul este revoltat de faptul că dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri, iar apoi solicită primăriei să facă utilităţi şi şcoală.

“Au apărut peste 20.000 de apartamente, fără şcoală, grădiniţă, avem presiune din partea comunelor satelit, cum e Chiajna. Nu mi se pare normal să vină dezvoltatorii să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi, şcoală. Vom reglementa aceste lucruri.  Apoi, vom condiţiona eliberarea autorizaţiei de construire de acest plan.

Pot să fac PUZ-uri cu o dezvoltare sustenabilă, logică, nu mai putem continua ca până acum, că primăria este un fel de notar al dezvoltatorilor. Să îşi asume dezvoltarea şi politica de dezvoltare. Ei veneau cu proiectele la primărie, iar primăria venea cu un buget de investiţii. (…) Când am preluat primăria, bugetul pentru dezvoltare era la 100 de milioane de lei. Dacă luăm proiectele imobiliare din sector valoarea investiţiilor este mult mai mare.

Nu am văzut dezvoltatori care au spus că vor să vină să dezvolte zona, vor să vândă cât mai multe apartamente. Multe mizerii s-au întâmplat cu fostul PUZ.  În zone de case au apărut 5.000 de apartamente, au dat peste cap şi trafic şi tot”, a precizat Ciprian Ciucu, potrivit News.ro. 

Citeşte şi O sută de poliţişti locali din Sectorul 6 rămân fără locuri de muncă în urma testării. Ciprian Ciucu: „Vor merge către alte orizonturi”

Primarul Ciuca a făcut câteva precizări privind proiectele de regenerare urbană, menţionând că există un concurs de soluţii cu Ordinul Arhitecţilor pentru zona extinsă a Lacului Morii, care să fie amenajată pentru promenadă şi activităţi de weekend.

Ciucu a menţionat că sunt terenuri de la Armantă în sectorul 6 care arată deplorabil.

“Avem terenuri de la Armată care arată deplorabil şi e vina Armatei. Le-au închiriat la indivizi pentu spălătorii auto, unii fac profit, în loc să le dea primăriei să le amenajeze”, a explicat Ciprian Ciucu.

Edilul a mai declarat că se întâlneşte cu dezvoltatorii şi le spune ce aşteptări are de la ei.

“Nu iau şpagă şi îi primesc în birou şi le spun dezvoltatorilor ce aştept de la ei. M-au întrebat, vrem să ştim în ce condiţii se poate construi în sector, le spuneam: Astea sunt condiţiile”, a mai precizat primarul.

Citeşte şi Nicuşor Dan: „PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Urbanismul în Bucureşti a fost o golănie”