Primarul Sorin Oprescu vrea pistă pentru biciclişti pe axa nord-sud a Bucureştiului

Iniţierea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclişti pe axa nord-sud a Capitalei a fost decisă, vineri, la o întrevedere avută de primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, cu reprezentanţi ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă în mediul urban.

21 mart. 2013, 20:27
Primarul Sorin Oprescu vrea pistă pentru biciclişti pe axa nord-sud a Bucureştiului

S-a stabilit ca în cadrul grupului de lucru pentru mobilitate înfiinţat în urma dispoziţiei primarului general şi care se întâlneşte o dată la două săptămâni să se demareze, cu ajutorul ONG-urilor şi a unor institute de proiectare din Bucureşti, elaborarea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclişti pe axa nord-sud a Capitalei„, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

La începutul întâlnirii Sorin Oprescu a declarat că este deschis dezbaterilor pentru elaborarea proiectului de realizare a pistelor de biciclişti, scrie Agerpres.

În primul rând vreau să fie foarte clar că doresc, am obligaţia şi cred că trebuie să îi protejez pe oameni şi nu să îi strivesc între indisciplina şi iresponsabilitatea unor şoferi. Vom face aceste piste, însă numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva că se poate, că este sigur. Trebuie să colaborăm împreună pentru elaborarea unui regulament de realizare şi utilizare a acestora, astfel încât să putem asigura protecţia bicicliştilor faţă de circulaţia auto, mai ales în intersecţii, precum şi siguranţa pietonilor faţă de biciclişti„, a declarat primarul general.

La întâlnire au participat alături de Sorin Oprescu reprezentanţi ai Direcţiei de Transporturi din cadrul PMB, ai Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere, reprezentantul Administraţiei Străzilor din cadrul PMB, precum şi asociaţiile „Green Revolution”, „Bate şaua”, „Mai mult verde”, „SkirtBike”, Centrul pentru Politici Durabile „Ecopolis”, OPTAR şi „Cycling Romania”.

Citeşte şi Piste pentru biciclişti cu stâlpi în mijloc sau care se termină în groapă, la Timişoara