Primarul unei comune din Mehedinţi a a plantat palmieri pe marginea drumului care nu are trotuar. Localnicii sunt nemulţumiţi, ar fi dorit pomi fructiferi

Într-o comună din Mehedinți, autoritățile locale au decis să planteze palmieri. Asta, deși străzile arată deplorabil, fără trotuare şi pline de gropi. În condițiile în care multe sate din județul Mehedinți sunt rupte de civilizație, fără canalizare și drumuri asfaltate, în comuna Șimian găsim palmieri.

28 mart. 2024, 14:34

Primarul comunei Şimian, din judeţul Mehedinţi, a înlocuit corcodușii autohtoni cu palmieri. Spune că s-a inspirat din vacanțele de peste hotare, iar pentru asta a cheltuit din bugetul local 100.000 de lei.

140 de palmieri au fost cumpărați și plantați în comuna Șimian de către primărie.

Edilul a alocat din bugetul local 100.000 de lei pentru copacii exotici și spune că aceasta este o sumă destul de mică, având în vedere că localitatea are 12.000 de locuitori și un buget pe măsură.

Constantin Truşcă

Părerile oamenilor din localitate sunt împărțite. Cei mai mulți și-ar fi dorit ca pe marginea drumului să fie pomi fructiferi, care le-ar fi fost mai utili. Însă cu palmierii spun că nu au niciun beneficiu – doar au un peisaj oarecum exotic.

De altfel, primarul a spus că i-a venit ideea cu palmierii după ce și-a petrecut vacanțe în țări exotice unde a văzut palmieri și i-au plăcut.

Citeşte şi: Clotilde Armand, hotărâtă să nu-şi dea nicio şansă la un nou mandat: „Din 1 aprilie închidem toate locurile de joacă”