Primarul unei localități din Călărași s-a vaccinat împotriva COVID înainte să-i vină rândul: „Eu chiar nu am vrut să lezez pe cineva”

Primarul liberal al localității Alexandru Odobescu din județul Călărași, Niculae Eremia, s-a vaccinat deja împotriva COVID-19, deși nu este inclus în această etapă de vaccinare și nici în cea de a doua etapă, care va începe vineri.

13 ian. 2021, 12:24
Primarul unei localități din Călărași s-a vaccinat împotriva COVID înainte să-i vină rândul: „Eu chiar nu am vrut să lezez pe cineva”

Primarul Niculae Eremia a explicat pentru HotNews.ro că a reușit să se vaccineze fiindcă a rămas o doză nefolosită și „s-a putut”, susținând că el nu a vrut să ia locul nimănui, ci doar să îi îndemne pe oameni să se vaccineze, pentru că „lumea e reticentă”.

„RESPONSABILITATE! Prima doza de vaccin”, a scris pe Facebook primarul. Niculae Eremia a postat și o fotografie cu el în timp ce se vaccinează.

Niculae Eremia a deckarat că a mers la centrul de vaccinare și a așteptat să vadă dacă rămâne vreo doză nefolosită.

„A fost programat asistentul medical de la noi (de la dispensarul din comună -n.r.) să își facă vaccinul. Mi s-a spus că eu nu pot să îl fac acum, că nu mă încadrez, și am zis că dacă există posibilitatea și rămâne vreun vaccin pot să stau să mă vaccineze și pe mine. Și a rămas și m-am vaccinat”, a declarat Eremia pentru Hotnews.

„Sunt mulți oameni în comună care nu vor să facă vaccinul. Băi, fraților, e foarte important vaccinul pentru toată lumea. Chiar dacă am contact cu atâtea persoane zilnic, nu îmi făceam probleme. Nu am vrut să lezez pe nimeni”.

Primarul a avut și un mesaj pentru cei care îl critică că a sărit peste rând pentru a-și face vaccinul anti-Covid: „V-am spus, am zis că dacă am posibilitatea să îl fac, îl fac, dacă nu, nu. Eu nu am vrut să sar rândul la nimeni. Dacă e vreo problemă și deranjez pe cineva nu mai fac al doilea vaccin. Eu chiar nu am vrut să lezez pe cineva. Nu m-a interesat să iau locul la nimeni, chiar nu e cazul. Am fost destul de răcit în ultima vreme, mi-am făcut două teste, au ieșit negative amândouă…Și am zis să fie un îndemn să fac vaccinul, dacă se poate”.

Întrebat unde anume s-a vaccinat, el a spus că a mers la centrul de vaccinare din Călărași, împreună cu asistentul și cu medicul de la dispensar, evitând să dea alte detalii.

Citiți și Primele doze de vaccin de la Moderna au ajuns la Institutul Cantacuzino. Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID


loading...