Primarul va sista circulaţia motocicletelor în oraş. Care este motivul

Primarul din Addis Abeba a anunţat miercuri că va interzice circulaţia motocicletelor în oraşul său începând din 7 iulie, o măsură menită să reducă infracţionalitatea în creştere în capitala Etiopiei, relatează AFP.

19 iun. 2019, 16:39
Primarul va sista circulaţia motocicletelor în oraş. Care este motivul

Această interdicţie a fost decisă pe baza unui studiu realizat timp de o săptămână care a arătat că „un număr semnificativ de infracţiuni comise în oraş au loc cu ajutorul motocicletelor”, în special jafuri, a explicat primarul Takele Uma pentru presa locală.

Măsura va intra în vigoare pe 7 iulie, însă, a spus el, „vor exista excepţii pentru motociclete utilizate de companii, de ambasade sau pentru transportul de corespondenţă”.

Oraş cu aproximativ 5 milioane de locuitori, Addis Abeba este în general considerat sigur, atât pentru etiopieni, cât şi pentru străini. Însă o creştere recentă a infracţionalităţii a alarmat populaţia şi politicienii.

Primarul a anunţat de asemenea interzicerea circulaţiei în timpul zilei pentru majoritatea vehiculelor de transport, în încercarea de a fluidiza traficul în capitală deseori îngreunat de numărul mare de vehicule.


loading...