Primăvara îşi intră în drepturi! Afla cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea pielii de la specialişti

Primavara bate la geam si chiar daca sufletu-ti salta la acest gand, este posibil ca tenul tau sa sufere inca de pe urma temperaturilor scazute si frigului. Un nou anotimp vine si cu schimbari la nivelul ritualului de ingrijire al pielii.

27 feb. 2017, 09:34
Primăvara îşi intră în drepturi! Afla cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea pielii de la specialişti

Hidratarea este foarte importanta, daca itidoresti un ten frumos. Primavara si vara, pielea tinde sa retina mai multa apa, de aceea in aceasta perioada nu are nevoie de o atentie deosebita. „Opteaza pentru o crema de protectie cu factor de protectie 30, cum ar fi crema de fata cu protectie solara impotriva imbatranirii, cu extract de ulei de Argan si Pluridefence” ne indeamna Andreea Has, make-up specialist.

Pregateste-ti pielea si inlatura parul inestetic

O femeie ingrijita va fi intotdeauna admirata, lucrul acesta este denecontestat. O epilare facuta ca la carte si o piele moale, indiferent de anotimp, mai ales primavara si vara, cand purtam haine subtiri, care lasa pielea sa se vada mult, nu ar trebui neglijate. „Dupa epilare, pielea are nevoie de hidratare, iar utilizarea unor creme usoare, este absolut necesara”, ne sfatuieste Andreea.

Exfoliaza

„Urmatorul pas catre o piele perfecta este exfolierea”, spune Andreea Has.

Exfolierea este procedeul de indepartare a celulelor moarte, si a excesului de sebum cu ajutorul unor particule care curata in profunzime porii, ajuta pielea sa respire mai usor, sa absoarba mai bine substantele nutritive din cremele aplicate, sa devina mai catifelatasi cu un aspect fresh. Gomajul se aplica de preferinta in baie pentru ca porii sa fie deschisi si pentru a putea curata epiderma in profunzime. Folosind exfoliantul de corp, rezultatele nu se vor lasa asteptate deoarece acesta activeaza microcirculatia, lasand in urma o piele hidratata, catifelata, mai fermasi foarte placuta la atingere.

Stabileste-ti un ritual de infrumusetare

Curatare, tonifiere si hidratare, de doua ori pe zi, in fiecare zi, acesta este secretul unui ten perfect.

„Alege sa folosesti produse speciale pentru tipul tau de ten, realizeaza o demachiere corecta si, o data pe saptamana, poti aplica o masca de fata, pentru indepartarea celulelor moarte”, sugereaza Andreea Has, make-up specialist. In plus, nu uita sa-ti inchei ritualul cu o adiere de primavara, asa cum sunt parfumurile din gama Gradinile Toscanei.

Ai grija de picioarele tale

Si picioarele tale au nevoie de ingrijire speciala, chiar daca sunt ultima parte a corpului la care te gandesti. Indiferent de locul de munca sau de activitatile desfasurate in timpul liber, picioarele sunt in permanenta intr-o continua activitate. „Obisnuieste-te sa folosesti creme speciale pentru picioare si rasfata-te cu un masaj de zece minute, in fiecare seara. In plus, poti realiza un peeling din cand in cand, daca vrei sa scapi de celulele moarte”, spune Andreea Has.

Dupa saptamani intregi de zapada, lapovita si temperaturi scazute, primavara iese in cele din urma la lumina, prilej numai bun pentru a avea grija de pielea noastra.

Primavara este anotimpul renasterii, tu cum iti pregatesti pielea pentru acest sezon?