Primăvara vine cu temperaturi mai mari şi cu ploi în aproape toată ţara. PROGNOZA PE TREI LUNI

Lunile februarie şi martie vor veni cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal în partea de sud a ţării. Luna aprilie va fi în schimb mai răcoroasă. Ninsoarea nu va dispărea până în aprilie.

25 ian. 2013, 12:36
Primăvara vine cu temperaturi mai mari şi cu ploi în aproape toată ţara. PROGNOZA PE TREI LUNI

În luna februarie temperaturile medii lunare ar putea fi mai ridicate în partea de sud-est şi sud a ţării, în timp ce în restul ţării se aşteaptă temperaturi normale pentru această lună. Cantităţi excedentare de precipitaţii se aşteaptă în aproape toată ţara.

În prima jumătate a lunii februarie va ninge, în timp ce în a doua jumătate ninsoarea se va transforma în ploaie.

În luna martie sunt estimate temperaturi mai ridicate decât în mod normal în sud-est, sud şi vest. În celelalte zone se înregistrează temperaturi normale. Precipitaţiile pot fi excendentare în mare parte din ţară, exceptând partea de est şi sud-est.

Luna aprilie ne aduce o vreme răcoroasă cu temperaturi mai coborâte decât cele normale în sud-vest şi sud. În restul ţării temperaturile vor fi normale. Cantităţile de precipitaţii pot fi excedentare în vest, centru şi nord-vest.

Aşadar, în următoarele două luni vor fi temperaturi mai mari decât în mod normale. Valorile termice vor fi în creştere cu 2-3 grade Celsius şi pentru că durata zilei începe să crească.