Prime de 4000 de lei. Compania de stat care a dat bonsuri de nababi pentru angajaţii săi

Prime de milioane de lei au fost acordate de companiile de stat din România de Crăciun, iar recent s-a aflat lista cu bugetarii care au primit cele mai mari sume.

30 ian. 2023, 13:21
Prime de 4000 de lei. Compania de stat care a dat bonsuri de nababi pentru angajaţii săi

O serie de angajați români au avut prime de 4.000 de lei de persoană la final de an. Astfel, topul primelor de Crăciun a crescut serios veniturile bugetarilor căci despre ei este vorba. Astfel, există o ompanie de stat care a dat câte 4.000 lei fiecărui angajat pe care îl are.

Prime de milioane de lei au fost acordate de companiile de stat din România de Crăciun, iar recent s-a aflat lista cu bugetarii care au primit cele mai mari sume.

Mii de job-uri sunt disponibile. Se dau pe loc 3500-6000 de lei net, plus tichete de masă, prime şi vouchere de vacanţă
Astfel, cele mai mari prime acordate bugetarilor, de Crăciun, au fost alocate de către CFR SA, Poşta Română, STB şi Metrorex. CFR SA a acordat peste 15 milioane de lei celor peste 22 de mii de angajaţi. Potrivit jurnaliştilor, fiecare angajat a primit circa 600 lei. De asemenea, CFR Călători şi CFR Marfă au dat fiecărui angajat o primă de 300 de lei.

Aceștia sunt angajații români care au primit 4.000 de lei de persoană la final de an

Mult mai darnică a fost Societatea Națională a Sării. Compania de stat a acordat prime în valoare de 6,4 milioane de lei. Acestea au mers către fiecare angajat, cu excepţia directorului general, iar valoarea fiecarei prime a fost de peste 4.000 lei de persoană.

O altă compania de stat care a dat bani de sărbători angajaţilor este Poşta Română. Bugetul de 9,4 milioane de lei a fost împărţit la cei aproape 23 de mii de angajaţi. Fiecare a primit în medie 300 de lei de persoană.

Românii vor încasa bani pe sticle goale. Cât primeşti pentru fiecare ambalaj din PET, sticlă şi metal returnat
Şi Societatea de Transport Bucureşti a dat prime de Crăciun, în ciuda problemelor financiare. Bugetul a fost de aproximativ 5 milioane de lei, iar fiecare angajat a primit 500 de lei, potrivit Economedia.

De asemenea, Metrorex a avut un buget de prime de sărbători de 4 milioane de lei. Astfel, fiecare dintre cei aproximativ 5000 de angajaţi a primit 800 de lei.

La polul opus, Compania Naţională de Drumuri şi ministerele Mediului, Energiei şi Economiei au transmis că nu au acordat prime angajaţilor la finalul anului 2022.

 

Prime de 1,5 milioane de lei la CE Oltenia. ANAF îi obligă acum pe șefi să dea banii înapoi
Complexul Energetic Oltenia este o companie de stat la limita supraviețuirii, dar cu prime pentru șefi în valoarea de aproape 1,5 milioane de lei. Banii au fost oferiți șefilor, în timp ce minerii lucrează în condiții improprii și primesc salarii mizere. Compania este la un pas de faliment, drept urmare, o decizie ANAF îi obligă acum pe șefi să dea bonusurile de performanță înapoi.

Sătui de condițiile grele de muncă și salariile mizere, sute de mineri au tot ieșit în ultimii ani în stradă să-și ceară drepturile. În același timp, din birourile comitetului director al Complexului Energetic Oltenia, se semnau prime consistente de performanță pentru 13 oameni din conducere. Plățile sunt considerate ilegale de inspectorii ANAF.

În urma unui control al ANAF în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inspectorii au stabilit faptul că 13 persoane angajate trebuie să înapoieze aproximativ 1,5 milioane de lei, bani pe care i-au primit sub formă de bonusuri la salariu pe parcursul anului 2017.