Prime de activare de 12.500 de lei, pentru absolvenții promoției 2024. Care este condiţia pentru a încasa această sumă

Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale acordă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), stimulente tinerilor care se angajează.
Alina Costache
23 iun. 2024, 13:40
Prime de activare de 12.500 de lei, pentru absolvenții promoției 2024. Care este condiţia pentru a încasa această sumă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu îi anunță pe proaspeții absolvenți de învățământ, promoția 2024, că există numeroase prime oferite de statul român pentru cei care se înregistrează și își caută sau își găsesc ulterior un loc de muncă. Unele prime sunt de 1.000 de lei, dacă se angajează după o lună, altele ajung până la 12.500 de lei dacă își găsesc job la distanță de domiciliu.

Absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă, în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării – prime.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul AJOFM Sibiu, Cosmin Roșu, a precizat că din punct de vedere instituțional, un absolvent de liceu, spre exemplu, este considerat un șomer care nu a lucrat niciodată. Prin urmare, statul român îi oferă numeroase facilități ca să-și găsească un loc de muncă, opțiuni existând foarte multe în județul Sibiu și nu numai.

Bani de la stat pentru elevii şi studenţii care sunt angajați pe perioada vacanţei de vară 2024

”Pe site există o listă întreagă de prime oferite celor care se angajează, cuantumul lor depinde de foarte mulți factori. Ca să vă dau câteva exemple, cele mai comune, aș scoate în evidență prima oferită celor care se înregistrează la AJOFM și își caută loc de muncă cu ajutorul nostru. În acest caz o persoană poate primi 1.000 de lei dacă dupa o lună se angajează.
O altă primă importantă este cea de relocare la schimbarea domiciliului sau a reședinței la peste 50 km distanță. Aici beneficiarul poate primi 12.500 de lei. Există niște condiții pe care oricine este interesat le poate afla dacă vine la noi să se înregistreze sau le poate citi pe site-ul AJOFM”, a declarat Cosmin Roșu, director executiv.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:

– actul de identitate;

– diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;

– Curriculum Vitae;

– declarație pe proprie răspundere- privind starea de sănătate (se completează la sediul angenţiei);

– acord de utilizare a datelor cu caracter personal(se completează la sediul angenţiei).

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Bursele pentru elevi şi studenţi cresc până la 1.000 de euro. Decizie luată în parlamentul acestei ţări, se aplică din noul an şcolar

”Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă în termenul menționat sau nu au fost admişi într-o altă formă de învăţământ”, mai informează oficialii AJOFM Sibiu.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor, stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Alte informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ se pot obţine atât de la sediul AJOFM Sibiu cât şi de pe sunt afişate pe site-ul instituției www.sibiu.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj şi venituri de completare

Spynews
11 zile de bucurie și fericire pentru 5 zodii. Intră într-o perioadă de împlinire totală, până pe 25 iulie
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Cel mai mic oraș din România. Localitatea era renumită în trecut pentru zăcămintele uriașe de aur. Astăzi are numeroase obiective turistice și se află aproape de 2 aeroporturi importante
Capital.ro
Se plătesc BANII ÎN AVANS. Sumele de la stat, direct pe card: Convenție cu toate băncile
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani, s-a văzut TOT
DailyBusiness
România se topește! Codul roșu a fost extins! Lista zonelor afecatate
Adevarul
Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Trump. Ce se știe până acum despre Thomas Crooks: „Era tăcut, liniștit, lua mereu note bune la teste și era pasionat de istorie”
Spynews
Betty, fiica lui Florin Salam, lămurește situația. Ce se întâmplă, de fapt, între ea și Cătălin Vișănescu. Ce spune despre legătura cu Iuly Neamțu / VIDEO
Spynews
Petre Ștefan și Blvck Matias, surprinși în aeroport! Cei doi trapperi, acoperiți de bagaje în drum spre Beach, Please
Evz.ro
Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci la grătar. Riscurile sunt mari
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy arbitră din lume s-a dezbrăcat! Cum arată femeia
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția sa!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 15 iulie 2024: Cât costă un litru de benzină și unul de motorină în România?
Capital.ro
Marea doamnă a filmului ne-a părăsit. Românii își iau adio: Nimic nu va mai fi la fel
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, apariție de senzație la nunta lui Ianis Hagi
stirilekanald.ro
A murit marea actriță! Adio, doamnă!
substantial.ro
Hamas se retrage din negocierile pentru încetarea focului după un nou atac israelian asupra unei școli din Gaza
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?