Prime doamne ale lumii care au ajuns SIMBOLURI ale modei GALERIE FOTO

De la Jackie Onassis, la împărăteasa Michika a Japoniei, primele doamne ale lumii, foste şi actuale, au un simţ al modei aparte. Mai jos sunt câteva dintre cele mai mari simboluri în materie de fashion din lumea politică.

06 iul. 2013, 06:05

Jacqueline Kennedy Onassis, SUA

prima

Când Jackie Kennedy a venit la Casa Albă, America a primit o primă doamnă care a iubit hainele. Ea a introdus noțiunea „la modă” la Casa Albă, citind Vogue în limba franceză şi îmbrăcându-se de la cele mai mari case de modă. Ea a lucrat cu fostul designer de la Paramount Studios, Oleg Cassini, pentru a-şi construi imaginea în jurul unei garderobe foarte simple. Ea a purtat, de exemplu, un model de Hubert de Givenchy pentru a-l întâlni pe Charles de Gaulle, și purta în general culori strălucitoare, care erau admirate de americani când abia fusese inventat televizorul color. Gustul lui Jackie a fost elitist și nu foarte la îndemână pentru majoritatea americanilor, dar simplitatea ei a fost accesibilă.

Nancy Reagan, SUA

prima

În contrast puternic cu simplitatea vestimentară a lui Jackie, Nancy Reagan a adus excesul la Casa Albă. A purtat o rochie celebră, couture, de 10.000 de dolari, la învestirea soțului ei, în 1981, și purta mereu roșu, o culoare simbolică pentru administraţia condusă de soțul ei.

Michelle Obama, SUA

prima

Michelle Obama este o sinteză a celor două atitudini de stil a primelor doamne ale Americii dinaintea ei: cele care s-au folosit de modă pentru a întruchipa agendele politice ale soților lor și cele care şi-au asumat riscuri de stil. Printre designerii ei favoriţi se numără Jason Wu (care a devenit celebru datorită ei), Alexander McQueen sau Narciso Rodriguez, potrivit TheDailyBeast.

Regina Rania, Iordania

prima

O fostă profesionistă în domeniul IT, care a lucrat pentru Apple înainte de încoronarea ei, Regina Rania a Iordaniei este cunoscută pentru abordarea ei modernă asupra modei islamice, precum și pentru părul ei superb, ținut strâns în coafuri complicate.

Împărăteasa Michika, Japonia

prima

Consoarta împăratului Japoniei, Michika, este cunoscută pentru elanul ei stilistic (pălării modulare, costume structurate), care se potriveşte cu monarhia modernă a statului japonez.

Sheikha Mozah, Qatar

prima

Opulenţa regală le întâlnește pe eroinele lui Hitchcock în ce priveşte stilul personal al primei doamne Sheikha Mozah, o veterană din lista celor mai bine îmbrăcate femei din lume.

Dorritt Moussaieff, Islanda

prima

Prima doamnă din Islanda are stilul în sânge, fiind născută într-o linie lungă de designeri de bijuterii. Este cunoscută atât pentru rochiile de bal elaborate, cât şi pentru stilul relaxat, foarte natural.