Prime Paşte 2024. Când intră pe card primele de 3.000 de lei

Conducerea Complexului Energetic Oltenia este printre puţinele companii susţinute financiar de stat care oferă bonusuri importante de sărbătorile pascale.

24 apr. 2024, 09:30
Prime Paşte 2024. Când intră pe card primele de 3.000 de lei

Prime Paşte 2024.  Conducerea Complexului Energetic Oltenia a stabilit data la care minerii și energeticienii vor încasa bonusul financiar acordat cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Astfel, angajații companiei energetice vor beneficia de suma de 3000 de lei brut cu ocazia acestor sărbători, iar banii vor fi virați pe carduri în data de 29 aprilie, adică la începutul săptămânii viitoare. De asemenea, salariații producătorului de energie vor încasa și avansul, în data de 25 aprilie, după cum anunță surse din cadrul CE Oltenia.

De bonusul financiar se vor bucura aproximativ 9 mii de angajați care lucrează în cadrul gigantului energetic. Totodată, în cursul zilei de marți a fost semnat și Contractul Colectiv de Muncă. Sindicaliștii s-au întâlnit cu administrația la primele ore și au parafat noua înțelegere care urmează să fie trimisă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj unde documentele vor fi verificate de către inspectorii de muncă. Noua înțelegere se întinde pe o perioadă de doi ani și are prevăzute mai multe drepturi financiare pentru mineri și energeticieni, în caz de disponibilizări individuale și colective.

Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card în Săptămâna Mare, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei

Prime Paşte 2024. Stimulente financiare, zile libere, vouchere și alte avantaje se numără printre cele mai oferite beneficii de către angajatori în această perioadă pascală, așa reiese dintr-un sondaj realizat de platforma eJobs în luna aprilie. O bună parte dintre reprezentanții companiilor au spus că valoarea cadourilor sau beneficiilor acordate va fi între 201 și 400 de lei.

Conform unui comunicat de presă al eJobs, din cele 120 de firme care au participat la un sondaj pe tema beneficiilor, primelor acordate angajaților cu ocazia sărbătorilor pascale, reprezentanții a 71,2% dintre societăți au confirmat că vor oferi anul acesta beneficii suplimentare angajaților lor, în timp ce 22% nu au alocat fonduri în acest sens și 6,8% încă nu au luat o decizie.

Stimulentele financiare rămân în topul preferințelor, fiind menționate de 57,1% dintre angajatori. Acestea pot lua forma unor bonusuri sau prime de Paște, care pot fi utilizate de către angajați în diverse moduri, de la achiziționarea de cadouri pentru familie și prieteni la acoperirea unor cheltuieli personale. De asemenea, 50% dintre companii au inclus pe lista de beneficii vouchere sau tichete cadou, oferind astfel angajaților posibilitatea de a-și alege singuri cadourile sau de a beneficia de reduceri.

Mai multe detalii pe

Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bani, vouchere-cadou, zi liberă în plus şi coşuri cu bunătăţi