Primele audieri după tragedia la Spitalul din Piatra Neamț. Cine va ajunge în fața procurorilor

Încep audierile după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, totul la trei luni distanță. Avocații susțin că audierile încep foarte târziu și doar după ce între timp a avut loc și tragedia de la Institutul Matei Balș din Capitală.

12 feb. 2021, 10:24
Primele audieri după tragedia la Spitalul din Piatra Neamț. Cine va ajunge în fața procurorilor

Primele audieri după tragedia la Spitalul din Piatra Neamț. Reprezentanții unor firme care ar fi avut contracte cu spitalul din Piatra Neamț vor ajunge în fața procurorilor, conform Realitatea PLUS. În urma incendiului izbucnit în secția ATI a spitalului, 10 persoane și-au piedut viața. Toți pacienții internați în secție erau infectați cu COVID, în momentul producerii incendiului, în cele două saloane ale secției de Terapie intensivă se aflau 16 pacienți.

Citește și: Fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, judecat pentru abuz în serviciu

Cu toate că au trecut trei luni de la tragicul incident, încă nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii inceniului. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a intrat în posesia unei primi versiune a raportului privind cauzele incendiului de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț abia la începutul acestei luni.

Primele audieri după tragedia la Spitalul din Piatra Neamț. Directorul de la acea vreme al unităţii medicale – Lucian Micu – numit politic, şi-a dat demisia. Ancheta Parchetului General – condusă de procurorul Marius Iacob – încă aşteaptă raportul institutului INSEMEX din Petroşani care ar urma să lămurească felul în care s-a produs incendiul. Până atunci, secţia arsă de ATI rămâne sigilată, informează Stirileprotv.

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, e printre eroii lumii care au marcat anul 2020

Medicul Cătălin Denciu, care a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, se numără printre eroii care au marcat anul 2020, conform publicaţiei belgiene rtbf.be. Doctorul s-a ales cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, după ce s-a aruncat în foc pentru a-şi salva pacienţii.

”Acest medic român era de gardă la 14 noiembrie 2020 în unitatea de terapie intensivă de la spitalul din Piatra Neamţ. În momentul în care a izbucnit un incendiu, el efectiv s-a aruncat în foc pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţi. În ciuda sacrificiului său, zece pacienţi au decedat, iar şase au fost răniţi. Curajosul medic a suferit arsuri de gradul doi şi trei. A doua zi, el a fost transportat în Belgia, la spitalul militar Regina Astrid, specializat în tratarea pacienţilor cu arsuri”, precizează publicaţia belgiană care a întocmit lista eroilor care au marcat anul 2020.

La o lună de la incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața, medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, a fost detubat.