Care au fost primele cuvinte ale papei Francisc când a aflat că a fost ales

Cardinalul Jorge Bergoglio a spus "sunt un mare păcătos; încrezător în mila şi răbdarea lui Dumnezeu, în suferinţă, accept", în momentul în care a fost ales papă, a anunţat miercuri agenţia specializată în problemele Vaticanului, I-Media.

28 mart. 2013, 10:11
Care au fost primele cuvinte ale papei Francisc când a aflat că a fost ales

Acest episod, care s-a petrecut pe 13 martie, în a doua şi ultima zi a reunirii Conclavului, în Capela Sixtină, este relatat de către protopopul Bazilicii Sfântul Petru, cardinalul Angelo Comastri, participant la Conclav, într-un documentar realizat de Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) şi care va fi difuzat pe 2 aprilie în Italia, sub formă de DVD.

Doar primele imagini ale acestui film de 50 de minute au fost dezvăluite presei miercuri, în timpul unei prezentări. Este vorba despre imagini filmate deasupra Vaticanului, cu fumul alb ce ieşea de pe coşul Capelei Sixtine la ora locală 19.06 (20.06, ora României), pe 13 martie.

Filmul, în italiană, continuă cu imagini de la prima apariţie a Papei Francisc la balconul Bazilicii Sfântul Petru. Urmează toate momentele cu încărcătură emoţională puternică ale unei secvenţe istorice, şi anume elicopterul care îl duce pe Benedict al XVI-lea de la Vatican la Castel Gandolfo, Vaticanul pe parcursul vacanţei Scaunului Apostolic, iar apoi noul Papă Francisc luând cuvântul în faţa pelerinilor în seara alegerii.

Documentarul se încheie cu imagini filmate foarte recent de CTV, la întâlnirea istorică dintre cei doi papi, la 23 martie, la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, în apropiere de Roma.

Cum i-a convins Jorge Bergoglio pe cardinali să îl aleagă papă