Primele cuvinte rostite de tânara nenorocită de ginecolog după ce a ieşit din comă

Echipa de medici care se ocupa pemanent de starea de sanatate a Monicai i-a multumit lui Dumnezeu ca, dupa trei saptamani de coma, au rezultate favorabile si pot spune ca este bine. De trei zile tanara respira singura, insuficienta hepatica s-a superficializat si nu mai are nevoie de dializa, rinichii reluandu-si treptat activitatea.  Monica a vorbit cu medicii pentru prima data de cand este la Terapie Intensiva

13 apr. 2014, 10:20
Primele cuvinte rostite de tânara nenorocită de ginecolog după ce a ieşit din comă

Tanara de 19 ani nenorocita de ginecolog incepe sa isi revina dupa trei saptamani in care organismul s-a luptat sa supravietuiasca. Ieri, echipa de medici de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, care se ocupa permanent de starea de sanatate a Monicai Neamtu, a avut un strigat de bucurie pentru prima de cand tanara se afla internata la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la spitalul mentionat. Medicii spun ca sunt semne bune si spera sa nu mai intervina vreo complicatie.

Tânăra de 19 ani, însărcinată, a fost operată a patra oară la Iaşi

De trei zile Monica respira singura si a discutat pentru prima data cu medicii. Insuficienta hepatica si respiratorie s-au supeficializat. De asemenea, de doua zile medicii au renuntat la dializa, rinichii reluandu-si activitatea, dar mai au nevoie de o perioada de timp pentru a functiona la parametri normali. Dupa cum au spus medicii de specialitate, rinichii isi vor relua activitatea treptat. Un lucru foarte important este acela ca tanara a scapat de dializa. In permanenta, la patul Monicai exista o intreaga echipa de medici de diferite specialitati. Ieri, acestia i-au multumit lui Dumnezeu pentru evolutia buna a pacientei. „Deocamdata suntem multumiti. Avem semne bune si evolutia este una favorabila. S-a muncit destul de mult pentru acest caz. O echipa de medici a fost in permanenta langa pacienta. Multumim lui Dumnezeu ca pacienta e mai bine decat atunci cand a venit la noi. Am vorbit cu ea, dar deocamdata este suficient de uimita. S-a trezit dupa aproape trei saptamani cu perfuzii, intr-un pat de spital, cu operatii si nu prea stie ce s-a intamplat cu ea. Sunt aspecte pe care nu le stie, o uimesc. Pe langa echipa de medici cu care colaboram, pacienta va beneficia si de consiliere psihologica. De asemenea, un sprijin foarte important are in familie”, a declarat unul dintre medicii care se ocupa de Monica.

Zile si nopti, iubitul Monicai a mers la Racla cu Sfintele Moaste ale Cuvioasei Parascheva si i-a cerut sa faca un miracol pentru ea. Rugaciunile i-au fost ascultate. Stefan Antohi, tanarul care urma sa devina tatal copilului pe care tanara il purta in pantece pana a ajunge pe mana medicului ginecolog Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna, a fost tot timpul alaturi de Mona, asa cum o alinta el. Intre Stefan si Monica a fost dragoste la prima vedere si sunt de doi ani impreuna. Stefan Antohi, in varsta de 28 de ani, considera acest episod o incercare peste care trebuie sa treaca si tot ce isi doreste este sa o ia de mana pe Monica si sa mearga acasa, la Botosani. Dumnezeu s-a indurat si de rugamintile mamei care L-a implorat zi si noapte sa ii salveze fiica.

Citeşte mai mult pe bzi.ro