Primele cuvinte spuse de o fetiţă mută, cu o boală bizară, după ce a mâncat 12 kilograme de brânză

O fetiţă mută de doar trei ani, bolnavă de o boală bizară, a spus primele cuvinte, uimindu-şi părinţii, după ce a mâncat timp de 3 luni peste 12 kilograme de cremă de brânză. Minora suferă de deficienţă de GLUT1, o anomalie genetică incurabilă care îi afectează capacitate de a vorbi dacă nu consumă o mare cantitate de grăsimi.

19 iul. 2013, 15:14

 Fields Taylor, un copil de doar trei ani din Marea Britanie, a spus primele sale cuvinte, după ce doctorii au recomandat părinţilor să o hrănească cu o cantitate mare de grăsimi, după ce s-a descoperit că suferă de deficienţă de GLUT1, o boală care îi afectează abilitate de a vorbi, potrivit The Sun.

Citeşte şi Avea 1% şanse de supravieţuire la naştere. Cum arată acum fetiţa care a uimit medicii britanici FOTO

Boala a lăsat-o mută, singurul remediu fiind crema de brânză. După ce a consumat săptămânal un kilogram din acest aliment, după trei luni, ea a spus primul cuvânt, „Mama”. Condiţia sa este atât de rară încât doar alte 26 de persoane din Marea Britanie suferă de această boală.

Prima oară când am auzit-o spunând „Mama”, a fost incredibil. Nu mi-a venit să credă că ceva aşa de simplu ca modificarea dietei poate face o diferenţă aşa de mare. Într-o dimineaţă eram în bucătărie şi i-am auzit vocea. Nu mi-a venit să cred. Aproape am plâns când am auzit-o că a început să strige câinele sau să zică cuvinte mai mari, cum ar fi „dinozaur”. Nu are voie dulciuri, tort sau sucuri, dar orice are multe grăsimi este perfect pentru ea. Crema de brânză nu îi afectează greutatea, deoarece foloseşte toată cantitatea de grăsime şi nu depozitează nimic„, a declarat mama, fericită că a găsit un remediu pentru fiica sa.

Potrivit medicilor, anomalia genetică lasă creierul să flămânzească, deoarece corpul nu poate transporta destulă glucoză. Datorită unei diete extrem de bogată în grăsimi, medicii au reuşit să oblige creierul să folosească ca sursă de energie grăsimea în locul glucozei.

Citeşte şi CIUDĂŢENIILE naturii. Niciun medic nu a observat ANOMALIA care a făcut un copil VEDETĂ în China FOTO