Primele declaraţii ale Adrianei Săftoiu la PDL. De ce s-ar fi legat Băsescu de gardul Cotroceniului

Adriana Săftoiu a declarat, luni, după ce a fost aleasă în funcţia de purtător de cuvânt al PDL, că este bine că preşedintele Traian Băsescu se desparte de PDL, dar este păcat că face acest gest abia la final de mandat. Pe de altă parte, Săftoiu a arătat că, dacă Ion Iliescu ar fi făcut Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat de gard cu lanţuri.

08 apr. 2013, 11:23
Primele declaraţii ale Adrianei Săftoiu la PDL. De ce s-ar fi legat Băsescu de gardul Cotroceniului

„Cred că Traian Băsescu are dreptate atunci când spune că se desparte de PDL. E păcat că o face doar la sfârşit de mandat, pentru că asta înseamnă că intră în litera Constituţiei, care spune că un preşedinte se desparte de partid în momentul în care devine preşedintele României”, a precizat, luni, noul purtător de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, realatează Mediafax, întrebată de ziarişti dacă numirea ei în această funcţie adânceşte ruptura dintre PDL şi Traian Băsescu.

Săftoiu a vorbit şi despre Mişcarea Populară: „Nu am multe de comentat aici, dar am avut o curiozitate în momentul în care am reintrat în dialog cu foştii mei colegi: i-am întrebat ce ar fi făcut Traian Băsescu în perioada 2000-2004 dacă Ion Iliescu ar fi făcut o Mişcare Populară la Cotroceni şi toţi consilierii s-ar fi înscris. Răspunsul a fost: s-ar fi legat de zidurile Cotroceniului. Şi a fost foarte bine că Traian Băsescu a decis să se despartă nu de PDL, de partidele politice„.

Ea a fost întrebată de către ziarişti dacă această declaraţie a sa o face în calitate de purtător de cuvânt al PDL.

„M-aţi întrebat pe mine, nu m-aţi întrebat ca purtător de cuvânt al PDL„, a răspuns Adriana Săftoiu.

Ea a fost prezentată de preşedintele PDL într-o conferinţă de presă după BPN al partidului, ca noul purtător de cuvânt.

CITEŞTE ŞI Adriana Săftoiu, aleasă purtător de cuvânt al PDL cu un vot „ÎMPOTRIVĂ”. Cine s-a opus