Primele declarații făcute de criminalul din Onești! Gheorghe Moroșan spune că nu regretă faptele oribile

Criminalul de la Onești a făcut primele declarații despre cei doi muncitori. Gheorghe Moroșan a mărturisit că nu regretă ceea ce a făcut.

08 mart. 2021, 14:14
Primele declarații făcute de criminalul din Onești! Gheorghe Moroșan spune că nu regretă faptele oribile

Primele declarații făcute de criminalul din Onești! Gheorghe Moroșan spune că nu regretă faptele oribile

Ucigașul Moroșan le-ar fi spus medicilor că cei doi muncitori care au venit în apartament erau oameni răi și că, în urmă cu câțiva ani, și aceștia ar fi vrut să îi ia apartamentul, potrivit Antena3.

Bărbatul a fost mutat de la secția de Terapie Intensivă la cea de Chirurgie, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU, Mirela Romanet. „Pacientul este internat în continuare la unitatea noastră, este transferat pe Secția Chirurgie, este cooperant cu cadrele medicale, se poate alimenta și cu mâncare gătită. Rămâne sub monitorizare întrucât nu se poate ridica singur în picioare”, a precizat Mirela Romanet.

Astăzi, de la ora 13, Gheorghe Moroșan a început să fie audiat prin video-conferință. Anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în apartamentul groazei din Onești.

Procurorii cer arestarea lui Gheorghe Moroşan. Bărbatul a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, supărat fiind că în urma unei executări silite îşi pierduse apartamentul.

Din referatul procurorilor reiese că Gheorghe Moroşan a plecat de acasă cu intenţia de a se răzbuna, având asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante. Bărbatul a început să lovească cu cuţitul victimele după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul.

„Prin ordonanţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău din 05.03.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin.1 -189 alin.1 lit. f C.pen”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Cum au intrat oamenii legii în casa groazei din Onești

Cazul crimei de la Onești continuă să șocheze pe toată lumea. După demiterea șefilor Poliției Județene și a Poliției Onești, mai mulți polițiști care au participat la intervenție au povestit sub protecția anonimatului filmul acțiunii.

Polițiștii care au participat la acțiunea de la Onești sar în apărarea șefilor și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Surse apropiate anchetei susține că șeful poliției Onești l-a contactat imediat pe adjunctul poliției Bacău și i-a solicitat sprijinul, după ce a încercat timp de aproximativ 45 de minute să gestioneze situația alături de un adjunct care îl cunoștea pe agresor. Adrian Tuluc a solitat sprijinul Jandarmeriei și a luat legătura cu primul procuror al județului. A alarmat grupa SAS și negociatorul, pe care a trimis-o la Onești.

Potrivit polițiștilor din dispozitiv, Tuluc a trimis la fața locului și o echipă de elită, colectivul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cea care lucrase la cazul criminalului care împușcase anul trecut cu sânge rece un tanăr pe casă scării în Bacău și care avea în spate și multe dosare grele rezolvate. Ulterior, la fața locului a mai fost trimisă o a două echipă SAS.

Cei doi polițiști aproape că au implorat venirea trupei SIAS, iar la un moment dat chiar au fost anunțați că un elicopter va ajunge la fața locului în aproximativ 40 de minute. Minunea nu a durat mult, iar după 20 de minute că acesta nu va mai ajunge. Unul dintre ofițerii de la fața locului a declarat faptul că șeful poliției Onești a afirmat cu lacrimi în ochi, în momentul în care a intrat în apartamentul groazei faptul că: ”Eram sigur că aștia (SIAS) nu vor veni”.

Surse judiciare din Bacău susțin că procurorii din oraș au sesizat faptul că vina a fost dată doar pe oamenii legii din județ și au deschis o anchetă în acest caz, conform jurnalfm.ro.