Primele imagini cu preşedintele KLAUS IOHANNIS la petrecerea de Revelion

În noaptea dintre ani, preşedintele Klaus Iohannis a petrecut cu soţia sa la Cisnădioara, în Mărginimea Sibiului, la casa de vacanţă a unor prieteni, informează România TV.

01 ian. 2015, 08:30

Cuplul prezidenţial a ajuns la petrecere în jurul orei 21.30. Carmen Iohannis s-a aflat pe locul din faţă, lângă şofer, în timp ce preşedintele a preferat să fie ferit de privirile jurnaliştilor. Ambii însă erau binedispuşi şi zâmbeau.

Gazda, consulul onorific al Austriei la Sibiu, i-a condus pe invitaţi în curtea casei de vacanţă. Invitaţii sunt prieteni apropiaţi ai familiei prezidenţiale, printre ei, şi antrenorul de tenis lui Klaus Iohannis, Marius Vecerdea. „O chestie simplă, o petrecere simplă, aşa cum obişnuim”, a spus Vecerdea, precizând că la petrecere au participat doar prieteni apropiaţi ai cuplului prezidenţial.

La trecerea dintre ani, în curtea casei unde preşedintele şi soţia sa au petrecut Revelionul a fost un adevărat spectacol de artificii. Niciunul dintre ei însă nu a ieşit din pensiune. Cel mai probabil cu toţii au privit artificiile de pe geam. La Revelionul prezidenţial s-au servit doar bucate tradiţionale.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au ales să petreacă Revelionul într-o manieră mai discretă, alături de familiile lor.

Președintele României a ales pentru Revelion reşedinţa de vacanţă a bunului său amic Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu.

Pregătirile pentru petrecerea la care participă şeful statului au început de la primele ore ale dimineții şi nu au fost lipsite de probleme.

În toiul pregătirilor, gazdele au întâmpiat o serie de probleme. Din cauza temperaturilor foarte scăzute poarta cu închidere centralizată a casei de vacanță s-a blocat, iar angajații au reușit cu greu să o deblocheze.

Șirul ghinioanelor a continuat, după ce la puțină vreme, mașina de deszăpezire care a venit să curețe drumul de acces spre casă a căzut într-un șant, de unde a fost scoasă, după două, ore cu ajutorul unui tractor.

Ca măsură de percauție, Andreas Huber a adus în cursul zilei un generator, pentru cazul în care s-ar întrerupe furnizarea energiei electrice din cauza temperaturilor scăzute.

Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu, are în localitatea Cisnădioara o casă de vacanţă situată în imediata apropiere a bisericii fortificate săseşti din satul locuit în majoritate de etnici germani.


loading...