Primele imagini cu Sorina, fetiţa dată spre adopţie, după ce a ajuns la viitorii părinţi. Cum se simte micuţa

Sorina, fetița care a fost luată vineri de la familia la care stătea de când era mică, stârnind un val de reacții pentru felul în care au acționat autoritățile, a ajuns la viitoarea familie de adopție. Au apărut și primele imagini cu micuța alături de viitoarea sa mamă, stabilită de câțiva ani în SUA.

22 iun. 2019, 07:16

Sorina apare în câteva fotografii publicate de PSNews.ro, alături de viitoarea sa mamă. Micuța pare liniștită, într-una dintre fotografii este la masă, iar în alta apare zâmbind, alături de viitoarea sa mamă.

„Sorina este bine, a fost puțin speriată, dar s-a liniștit, a mâncat și este bine. Am făcut un fel de înțelegere, ca să zic așa, a promis că se va împrieteni cu noi, că vom fi prieteni, iar când va fi mare va face ce vrea ea. Referitor la ce s-a întâmplat astăzi, autoritățile au făcut ce ar fi trebuit să facă pentru a lua un copil care era ținut acolo ilegal. A fost tot timpul un psiholog cu Sorina, iar acum, așa cum am spus, este bine”, au transmis soții Săcărin, părinții adoptivi stabiliți în SUA, pentru Libertatea.ro.

Micuța Sorina, născută în 2011, a ajuns în plasament la familia din Baia de Aramă în 2012. Un an mai târziu se deschide o procedură de adopție, însă fetița nu-și găsește o familie, rămânând în grija asistentei maternale. 

Asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă doreşte să adopte copilul şi a refuzat, a fost decisă adopţia în favoarea unei familii de români stabilită în SUA.

Echipe de polițiști și de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți au descins vineri dimineața în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiță de doar opt ani care ar fi fost dată în adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română. Momentul intervenției echipei speciale a fost înregistrat video și arată modul extrem de discutabil în care autoritățile au procedat, copilul țipând și zbătându-se pentru că nu vrea să plece de lângă asistenta maternală.

Citește și: Imagini cu un puternic impact emoţional. O fetiţă de opt ani, luată cu mascaţii din casa familiei de plasament VIDEO