Primele imagini de la locul accidentului în care a murit guvernatorul prorus al regiunii Herson. Maşina în care călătorea a fost pulverizată GALERIE FOTO/VIDEO

Administrația rusă din Herson a anunţat miercuri decesul guvernatorului adjunct, în urma unui accident rutier. Politician local înainte de invazie, era considerat trădător de către ucraineni.

10 nov. 2022, 14:12

Kirill Stremousov, adjunctul din cadrul administrației impuse în Herson, a decedat în urma unui accident rutier produs pe o șosea care face legătura între oraș și Armyansk (în sud-estul Crimeei). Informația a fost furnizată de către șeful administrației, Vladimir Saldo.

Filmările și detaliile accidentului au fost publicate de RIA Novosti, agenție controlată de Kremlin. Nu este clar la ce oră s-a produs accidentul, dar după datele vidoului publicat, se pare că după ora 14, presa a început să preia ştirea în jur de ora 15, iar primele imagini au apărut la Ria Novosti, în jur de ora 18.

Potrivit versiunii oficiale a invadatorilor, mașina blindată în care se deplasa Stremousov a fost izbită de un camion la o intersecție de lângă Novaia Kakhovka.

„Vehiculul de teren al defunctului Stremousov a fost grav avariat: caroseria blindată a fost smulsă de pe șasiu. Șoferul lui Stremousov a pierdut controlul, încercând să evite o coliziune”, scriu propagandiștii de la Kremlin, potrivit Ziare.com.

Ei dau vină pe șoferul camionului pentru cele întâmplate. Stremousov a murit in ziua in care conducerea militara a Federatiei Ruse a anuntat oficial retragerea trupelor din Herson pe intregul malul drept al regiunii.

Citeşte şi: Război în Ucraina, a început contraofensiva. Armata lui Zelenski, victorii în Doneţk şi Lugansk. Mercenarii grupului Wagner, măcelăriţi!