Primele imagini din istorie de pe faţa nevăzută a Lunii. Sonda chineză Change 4 a aselenizat VIDEO

Publicat: Joi, 03 Ianuarie 2019 17:46 // Actualizat: Joi, 03 Ianuarie 2019 17:46 // Sursa: romaniatv.net

Pe data de 3 ianuarie sonda chineză Chang'e-4 a aselenizat în sectorul Lunii ascuns privirilor pământenilor şi a transmis de acolo primele imagini către Terra.

Imaginile au fost trimise prin intermediul satelitului artificial Queqiao, care operează pe orbita din jurul celui de-al doilea punct Lagrange L2 al sistemului Pământ-Lună. Sectorul ascuns al Lunii nu a fost până acum cercetat niciodată, China devenind astfel prima naţiune ca a aselenizat cu secce în acest sector al satelitului natural al Pământului.

Printre obiectivele Chang'e-4 şi ale roverului autonom inclus se numără efectuarea de observaţii astronomice şi studierea solului selenar, a formelor de relief şi a mediului de pe faţa nevăzută a Lunii. Roverul selenar este dotat cu o cameră panoramică, un radar capabil să penetreze solul şi un spectrometru în infraroşu, cărora li se adaugă un instrument pentru analiza undelor seismice şi un al doilea receptor radio VLF (VRR). De asemenea, modulul transportă seminţe ce vor fi utilizate în cadrul unui experiment ce vizează cultivarea legumelor în mediu închis pe suprafaţa Lunii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Chang'e 4 explorare Luna faţa nevăzută a lunii imagini luna
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H