Primele imagini din saloanele ATI arse la spitalul din Constanţa. Unii pacienţi au ars de vii, alţii intoxicaţi. Şeful ISU: Au fost şi aici identificate nereguli, aspecte tehnice şi organizatorice

Şapte pacienţi au murit în urma incendiului produs vineri dimineaţă la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, iar întreaga unitate medicală a fost evacuată. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi fum dens în Secţia ATI COVID a spitalului.

01 oct. 2021, 13:43

Primele imagini din saloanele ATI arse la Spitalul de Boli Infecțioase. Şapte pacienți și-au pierdut viața, iar alți 15 sunt în stare gravă după incendiul izbucnit vineri dimineaţă în secţia ATI a spitalului.

PRIMELE IMAGINI DIN SALOANELE ATI ARSE LA SPITALUL DIN CONSTANŢA 

Unii pacienţi au ars de vii, alţii au murit intoxicaţi de fumul dens în timpul incendiului izbucnit în secţia ATI COVID. Potrivit şefului ISU Dobrogea, toate victimele erau în pat şi decesele provin din rândul pacienţilor, nu al cadrelor medicale.

Ulterior, ministrul Internelor Lucian Bode a explicat că Cinci persoane au murit pe loc, iar două la spitalele unde au fost transferate

Sursa foto: replicaonline.ro

Citeşte şi: Incendiu ATI Constanţa: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase: „Existau toate avizele legale necesare, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce”

Rudele pacienţilor care au murit în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa s-au adunat în faţa spitalului şi cer infromaţii. Oamenii reclamă incompetenţă şi nepăsarea autorităţilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc la Constanţa”

Primele imagini din saloanele ATI arse la spitalul din Constanţa. Şeful ISU: Au fost şi aici identificate nereguli, aspecte tehnice şi organizatorice. Vom cerceta toate aspectele

Şeful ISU Dobrogea, Mihail Amarandei, a declarat că pentru stabilirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vor fi verificate toate aspectele, el precizând că în urma ultimului control au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice.

”La ora 9,48 am fost anunţaţi prin 112 de producerea unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Au fost alertate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa, la ora 9.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la 9.56 am avut primele date preliminare de la locul intervenţiei. Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secţiei de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind zece persoane internate în acea secţie. (…) Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele, vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu. În februarie s-a efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni”, a afirmat Amarandei.

Întrebat dacă are aviz de securitate la incendiu, şeful ISU Dobrogea a afirmat că ”Spitalul de Boli infecţioase funcţionează conform normele la data dării în exploatare. Deci nu necesita”.

El a explicat că au fost găsite nereguli la unitatea medicală care aveau termen de remediere până la sfârşitul anului.

”Au fost şi aici identificate nereguli. Au fost şi aspecte tehnice, au fost şi aspecte organizatorice. (…) A fost un termen stabilit, utiizatorul s-a angajat că va rezolva tot ce s-a constatat pe timpul controlului astfel încât să elimine…Nu am mai verificat. Termenul a fost stabilit pânî la sfârşitul anului”, a transmis Amarandei.

El a mai transmis că Ia incendiul a pornit de la ATI, iar când pompierii au ajuns era oprită instalaţia de alimentare cu oxigen.