Primele jihadiste ale Statului Islamic: soldaţi măcelăriţi în semn de răzbunare pentru moartea liderului Bakr al-Baghdadi

Imagini şocante cu femei jihadiste, în premieră, care măcelăresc soldaţi au apărut în mass-media, înfăţişând atrocităţile Statului Islamic, după lichidarea liderului jihadist Abu Bakr al-Baghdadi într-un raid american.

11 nov. 2019, 13:41

Publicaţia Daily Star Online a obținut mai multe videoclipuri cu teroriști de sex feminin care au participat la asaltul Statului Islamic al Marelui Sahel (ISGS).

În videoclipurile cu femei jihadiste care luptă cot la cot cu bărbaţii jihadişti, unul dintre combatanţi poate fi văzut ţinând o armă de război, bucurându-se masacru. Altul este auzit povestind filmările în timp ce se adună în jurul fanaticilor.

Militanţii SI au atacat apoi o circă de poliţie din nordul Mali şi au ucis 53 de soldaţi şi un civil. Statul Islamic a revendicat ulterior răspunderea masacrului, potrivit Daily Star.

Daily Star Online a obţinut înregistrări video cu femei teroriste luptând cot la cot cu bărbaţii jihadişti.

În imagini se vede cum o jihadistă şi-a scos arma şi a tras mai multe focuri, imediat după masacru.

Este pentru prima oară în istoria jihadistă când femeile pun mâna pe armă şi luptă cot la cot cu bărbaţii jihadişti, informează aceeaşi sursă.

Organizaţia jihadistă afirmă că numai o fracţiune estimată la aproximativ 4.700 de femei jihadiste s-au întors în ţările lor de origine, comparativ cu numărul jihadiştilor bărbaţi.

Experţii avertizează că este posibil ca jihadiştii să comită mai multe atacuri după moartea liderului jihadist Abu Bakr al-Baghdadi.

Familia liderului jihadist a fost arestată, iar guvernul Turciei a confirmat că forţele de securitate au plasat-o în detenţie pe prima dintre soţiile liderului jihadist.