Primele restricţii majore la consumul de apă. Este posibilă o criză severă provocată de secetă

Oraşul Sydney a anunţat marţi primele restricţii majore la consumul de apă din ultimul deceniu pentru a face faţă unei crize severe provocate de seceta care afectează continentul australian, relatează AFP.

28 mai 2019, 09:51
Primele restricţii majore la consumul de apă. Este posibilă o criză severă provocată de secetă

Guvernul statului australian New South Wales a declarat că zona Sydney se confruntă cu una din cele mai grave penurii de apă din anii 1940 şi a precizat că restricţiile vor rămâne în vigoare până săptămâna viitoare.

Ministrul australian al infrastructurii, Melinda Pavey, a afirmat că este vorba despre o „secetă record”.

Locuitorii din Sydney riscă o amendă de 220 de dolari australieni (136 euro) dacă îşi udă grădinile, în timp ce companiile sunt pasibile de o amendă de 550 de dolari australieni, potrivit Agerpres.

Anul acesta, în Australia s-a înregistrat cea mai călduroasă vară (decembrie-februarie) de la debutul înregistrărilor meteorologice.

Gestionarea resurselor de apă este un subiect dezbătut de mai multe ori în timpul campaniei pentru alegerile din 18 mai, în special din cauza emoţiei provocate la începutul anului de moartea a peste un milion de peşti în bazinul Murray-Darling, un vast sistem de fluvii şi râuri din sud-estul Australiei, potrivit Agerpres.

Autorităţile au declarat că tragedia s-ar fi produs din cauza nivelului scăzut al râurilor, o situaţie provocată de secetă dar şi de consumul excesiv de apă din acestea.