Primele victime ale gerului din România. Patru persoane din judeţele Galaţi şi Buzău au murit de frig

Primii români morți de frig în acest an sunt din Buzău, respectiv Galați. Este vorba despre patru persoane, care au pierit după ce minimele au coborât până la minus 18 grade Celsius.

10 ian. 2024, 21:34
Primele victime ale gerului din România. Patru persoane din judeţele Galaţi şi Buzău au murit de frig

Pe lângă acestea, marţi, trei persoane fără adăpost, afectate de temperaturile scăzute, au fost aduse marţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Buzău, printre ele aflându-se un bărbat în şoc hipotermic şi o femeie găsită în stop cardio-respirator, al cărei deces a fost pronunţat după ce manevrele de resuscitare nu reuşit.

O femeie în vârstă de 79 de ani, din Galați, a fost găsită de vecini în curtea unei locuințe.

Aceasta era îmbrăcată într-un capot și papuci de casă. În momentul în care medicii au ajuns la ea, femeia decedase din cauza unei hipotermii. Tot în Galați, o altă femeie, în vârstă de 46 de ani a fost găsită fără suflare în fața casei sale, iar un bărbat de 41 de ani a fost găsit decedat de medicii chemați de vecini. Toate aceste decese au survenit în urma șocului termic, potrivit Antena 3.

În Buzău o femeie în vârstă de 46 de ani a fost preluată de un echipaj de pe ambulanță, în șoc hipotermic. În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia nu a mai putut fi salvată, iar medicii au declarat că aceasta a murit de frig.

Cadrele medicale ne sfătuiesc că în cazul în care vrem să ieșim afară să fim bine îmbrăcați, în caz contrat să stăm cât mai mult la căldură, în case.

Citeşte şi: Motivul bizar pentru care persoanele care și-au montat repartitoare au ajuns să plătească mai mult decât românii care nu au un astfel de dispozitiv pe calorifer