Primii bani din PNRR au ajuns în Sectorul 4! Peste 100 de milioane de euro vor fi investite pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe

Sumă record accesată de către comunitatea Sectorului 4 pentru reabilitarea termică a 78 de blocuri de locuințe.

08 nov. 2022, 13:04
Primii bani din PNRR au ajuns în Sectorul 4! Peste 100 de milioane de euro vor fi investite pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe

78 de blocuri de locuințe din Sectorul 4 vor fi reabilitate termic cu bani cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Luni, la Palatul Victoria, în prezența Prim-Ministrului Nicolae Ciucă și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat un prim contract de finanțare, în valoare de 530 de milioane de lei, fonduri accesate și obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele peste 100 de milioane de euro vor fi investite în lucrări complexe de eficientizare energetică pentru un număr de 78 de blocuri de locuințe din Sectorul 4, situate în zone precum: Reșița, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului.

Vorbim aici despre imobile care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la încălzire.

Blocurile din zonele mai sus menționate au fost expertizate, iar documentația tehnico-economică a fost finalizată”, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Sectorului 4.

În perioada următoare, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va începe montarea schelelor pentru reabilitarea propriu-zisă a imobilelor.

„Acesta este doar începutul marelui Val al Renovării în Sectorul 4, care va continua cu semnarea celorlalte șase contracte de finanțare, ale căror documente premergătoare au fost deja aprobate.

Totodată, alte cinci cereri de finanțare similare au fost depuse în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR”, a mai anunţat primăria.