Primii ROMÂNI AMENDAŢI pentru CUVÂNTUL ŢIGAN. Au plătit mulţi euro pentru că i-au jignit pe romi

Au folosit cuvântul "ţigan" când s-au adresat unui rom, iar pentru acest lucru au fost taxați. Primii români au fost deja pedepsiți odată ce amenda pentru pronunţarea cuvântului "ţigan" în România s-a mărit, de 12 ori, la începutul săptămânii, la presiunea Uniunii Europene, care consideră că drepturile romilor sunt călcate în picioare în ţara noastră.

26 mart. 2014, 12:00
Primii ROMÂNI AMENDAŢI pentru CUVÂNTUL ŢIGAN. Au plătit mulţi euro pentru că i-au jignit pe romi

Instituţia care îi amendează pe „discriminatori” se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit exclusivtm.ro. Aici romii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.

Citeşte şi Majoritatea românilor n-ar vota o femeie preşedinte şi nu vor un homosexual în familie

Dacă amenda maximă pentru o persoană era de 3.000 de lei la începutul anului trecut, ulterior sancțiunea a crescut la 30.000 de lei. Amenda maximă poate să ajungă la 25.000 DE EURO pentru o firmă din România care discriminează „ţiganii”, sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile.

Citeşte şi Borza, amendat cu 10.000 lei, pentru discriminarea angajatelor gravide şi mame de la Hidroelectrica

În total, sancțiunile date de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au fost de 20.000 de lei. În total, opt români au fost amendați, iar patru au scăpat doar cu un avertisment scris, în care au fost făcuți de râs. Cea mai mică amendă a fost de 400 de lei, iar cea mai mare de 8000 de lei. În plus, și o firmă din Capitală a fost sancționată, după ce un șef i-a spus unui subaltern că este țigan.