Primii români care renunţă la case, cu legea dării în plată. Legea intră în vigoare pe 13 mai VIDEO

Primii români cu datorii sunt gata pentru darea în plată. Oamenii au depus deja cereri pentru a renunţa la locuinţele pentru care au plătit ani de zile, doar ca să scape de datorii.

10 mai 2016, 14:06
Primii români care renunţă la case, cu legea dării în plată. Legea intră în vigoare pe 13 mai VIDEO

Cu toate că legea dării in plată se aplică din 13 mai, Ion Robu a inceput deja demersurile legale pentru a scăpa de datoria de 100.000 de franci elveţieni. „După ce am plătit 60.000 timp de 8 ani, mai am 90.000 sold. Momentan am dus la avocat contractul de casa , de credit, toate documentele. Urmează să îmi facă notificarea pe care să o ducă la bancă şi apoi aţtept reacţia băncii să văd ce se întâmplă mai departe„, povesteşte unul dintre cei care doreşte să înapoieze casa către bancă.

Citeşte şi Când intră în vigoare legea dării în plata şi ce prevede

Avocaţii au pregătit deja primele drafturi de notificare către bănci. „Sperăm ca creditorii să nu arunce consumatorii în instanţă. Atâta timp cât aceştia se încadrează în criteriile legii, nu există niciun motiv în afară de o atitudine rău voitoare de a arunca aceşti debitori în instanţa de judecată. Suntem convinşi că va fi o luptă dificilă în cazul în care ele vor înţelege să conteste procedura de dare în plata, însă suntem la fel de convinşi că vom avea câştig de cauza„, spune avocatul Alexandru Burada.

Zeci de persoane sunt hotărâte să recurgă la aceeaşi metodă pentru a scăpa de coşmarul creditelor. Sorin Augustin, lider al celor cu credite în franci elveţieni, susţine: „Eu ştiu cel puţin 30 de persoane care merg să dea în plată. Din aceşti 30 o să mai negocieze câţiva, dar cel puţin 20 o să meargă să dea direct fără nicio negociere„.