Primul antrenor al lui Lucian Bute: „Foarte probabil ca el să nu fi ştiut că i se dă o substanţă interzisă”

Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, nu crede că boxerul român s-ar fi dopat deliberat şi îl consideră un sportiv curat şi cinstit, potrivit ProSport.

28 mai 2016, 08:26
Primul antrenor al lui Lucian Bute: „Foarte probabil ca el să nu fi ştiut că i se dă o substanţă interzisă”

Lucian Bute a fost depistat pozitiv pentru ostarină, substanţă interzisă, la testul antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, de pe 30 aprilie, disputat la Washington, iar acum aşteaptă rezultatul eşantionului B. Pugilistul român a negat folosirea vreunei substanţe interzise.

Îl ştiu un sportiv curat, un sportiv cinstit, care şi-a câştigat medaliile şi centurile prin multă muncă şi prin talent, bineînţeles. Totuşi, acea substanţă, Ostarină, am aflat că a mai fost folosită de către preparatorii lui fizici şi pe alţi sportivi, au mai avut antecedente. Este foarte probabil ca Lucian să nu fi ştiut că i se administrează această substanţă”, a spus Felix Păun pentru ProSport.

Antrenorul din Pechea, comuna natală a lui Bute, crede că o suspendare înseamnă clar final de carieră. “Spunând teoretic că doi ani stă pe tuşă, se antrenează şi apoi revine, tot nu mai prezinţi încredere pentru a ţi se oferi meciuri mari. Asta ar însemna punct carierei. A avut una frumoasă, nenorocirea e că ar rămâne o pată neagră, ar plana asupra lui suspiciunea că tot timpul s-a dopat, că tot timpul a fost necinstit”, a adăugat Felix Păun pentru sursa citată.

Dacă va fi găsit vinovat, Bute va pierde bursa încasată pentru meciul cu Badou Jack (aproximativ 500.000 de dolari) şi riscă o suspendare de minim doi ani.