Primul câine poliţist clonat. A ajutat la rezolvarea a zeci de crime şi e considerat un excelent detectiv

Poliția chineză a clonat unul dintre cei mai buni câini, care a contribuit la rezolvarea a zeci de crime și a fost considerat un excelent detectiv. A fost aleasă soluţia clonării deoarece formarea unui astfel de câine durează în mod normal până la cinci ani și costă aproximativ 65 000 de euro.

21 mart. 2019, 08:53

Kunxun (foto) este o clonă a unui câine lup Huahuangma, în vârstă de 7 ani, angajat la postul de poliție Pu’er, din Provincia Yunnan, şi este considerat unul dintre cei mai buni câini detectivi din țară.

Proiectul clonării a fost realizat de Ministerul Securității Publice, care a stabilit un program de clonare a câinilor de poliție care au performanţe, în parteneriat cu crescătoria de câini de poliție din Kunming, Universitatea Agronomică din Yunnan și Sinogene Biotechnology Co Ltd. Beijing, specializată in servicii tehnologice pentru clonarea animalelor de companie si editarea genei.

Oamenii de știință au reuşit să creeze un embrion clonat după Huahuangma și l-au implantat într-un beagle. Astfel, Kunxun sa născut prin cezariană, cu o greutate de 540 de grame și o lungime de 23 centimetri. Potrivit unui test efectuat de crescătoria de câini de poliție din Nanchang, ADN-ul lui Kunxun este în proporţie de 99,9% identic cu cel al lui Huahuangma.

Presa chineză scrie că după ce a fost dus la crescătoria de câini de poliție din Kunming, Kunxun sa adaptat bine la climat și a arătat un mare atașament față de oameni. „Kunxun a demonstrat abilități bune de a mirosi, detecta și a se adapta la un mediu necunoscut. Se pare că potențialul său genetic este mai bun decât cel al altor câini de lupi din Kunming„, spune Wan Jiusheng, cercetător principal la crescătoria de câini din Kunming. Dresarea sa va începe la 75 de zile de la naştere şi dacă totul va decurge bine va începe să lucreze după ce va împlini 10 luni.