Primul câine-poliţist pentru detectarea ţigărilor de contrabanda a fost adus la IPJ Prahova VIDEO

Poliţiştii din Prahova se mândresc cu primul câine specializat în depistarea de ţigări de contrabandă. Lisa, un ciobănesc german de un an, a fost adusă de la Sibiu pentru aptitudinile sale speciale, iar acum se acomodează cu noul ei coleg, un poliţist.

25 iun. 2016, 15:23
Primul câine-poliţist pentru detectarea ţigărilor de contrabanda a fost adus la IPJ Prahova VIDEO

Lisa este într-o perioadă de predresaj la Ploieşti, pentru a se acomoda cu noul ei coleg. Petrece cu acesta mai multe de opt zilnic, potrivit România TV.

Am decis sa trec de la politia de proximitate la lucrul cu cainele de serviciu. A fost o dragoste la prima vedere. Urmeaza sa facem un curs la centrul chinologic Sibiu, unde vom sta patru luni de zile si vom lucra numai pe specialitate„, a declarat politistul.

Cand se vor întoarce la Ploieşti, ambii vor fi pregătiţi să plece în misiuni şi să caute ţigări de contrabandă. „Cum si ea se bazeaza pe mine, si eu o sa ma bazez pe ea, iar impreuna o sa facem un cuplu perfect„, a mai spus politistul.

Toţi angajaţii de la IPJ Prahova se mândresc cu noua colegă, care a venit însoţită şi de dotări speciale. „Este mai mult decat o dotare, este vorba de noua noastra colega de la centrul de investigre a criminalitatii economice. Cum era si normal, a fost primita si o autospeciala destinata pentru acest scop, cu cusca de protectie pentru ca Lisa sa fie transportata acolo unde este nevoie, in conditii de siguranta„, a spus un angajat de la IPJ Prahova.

CITEŞTE ŞI: Inventivitatea contrabandiştilor de ţigări nu are limite. Unde au fost ascunse de această dată ţigările