Primul caz pozitiv de COVID, după testele din salivă la elevi. Cîmpeanu: Va face testul PCR pentru confirmarea infectării

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19.

06 dec. 2021, 14:45
Primul caz pozitiv de COVID, după testele din salivă la elevi. Cîmpeanu: Va face testul PCR pentru confirmarea infectării

Prima zi de testare din salivă pentru depistarea COVID-19 în rândul elevilor a adus şi primul caz de infectare cu virusul SARS-COV 2. Este vorba despre un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti, primul copil depistat pozitiv în urma efectuării testului din salivă la şcoală. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus.

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cătălin Botezatu, reacţie explozivă în scandalul licitației testelor din salivă aduse în școli

Ministrul Educaţiei a precizat că testarea obligatorie, că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu.

”Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Bătaie de joc cu distribuirea testelor de salivă „la pachet” în şcoli: „În curte se împărţeau teste din mână în mână puse în șervețele, în buzunare”. Cîmpeanu: Durează un minut asamblarea a două teste

Speculă cu teste de salivă destinate elevilor. Un kit se vinde pe internet şi cu 50 lei

Astăzi a început testarea elevilor pentru COVID-19. Doar că nu toţi părinţii sunt de acord cu testarea. Mai mult, unii s-au gândit să facă un ban de pe urma lor, dacă tot le-au primit gratis de la stat, şi le-au scos la vânzare pe internet.

Pe site-uri de vânzări au apărut deja anunțuri de comercializare a kiturilor cu teste din salivă pentru depistarea COVID-19.