Primul bebeluş suspect de CORONAVIRUS, în România

Un bebeluş din judeţul Bacău a fost internat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu simptome respiratorii acute, care i-au reapărut la câteva zile de la întoarcerea din regiunea Veneto - Italia. De asemenea, un copil în vârstă de 10 ani din Teleorman este suspect de coronavirus. Tatăl micuţului s-a întors recent din Lombardia, zonă aflată în focarul din Italia. 

27 feb. 2020, 15:03
Primul bebeluş suspect de CORONAVIRUS, în România

Bebeluşul şi mama lui erau monitorizaţi zilnic de medicii DSP Bacău, după ce sâmbătă s-au întors din Italia. Copilul a avut simptome respiratorii acute şi înainte de a pleca în Italia, dar după câteva zile de la întoarcerea acasă, acestea s-au agravat iar conducerea DSP Bacău a decis, pentru siguranţă, transportarea şi internarea acestuia la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Copilul în monitorizare zilnică întors din Italia, Regiunea Veneto, din zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie respiratorie preexistentă, a fost preluat şi transportat într-o secţie de Boli Infecţioase pentru investigare, urmare a reapariţiei simptomatologiei respiratorii acute, ca o măsură de precauţie”, a declarat directorul executiv al DSP Bacău, Alin George Năstasă.

Testele recoltate de la copil vor fi trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi în vederea stabilirii diagnosticului.

Copil de 10 ani, suspect de coronavirus

Copilul este din comuna Blejeşti. Micuţul a început să facă febră mare, după ce tatăl lui s-a întors din Lombardia, zonă aflată în focarul din Italia

„Tatal copilului s-a intors marti din Lombardia, a intrat prin Vama Nadlac in tara, a completat declaratia, i s-a spus sa mearga acasa. Am aflat de starea copilului dupa ce un inspector de la asistenta sociala a vorbit cu secretara de la scoala”, a zis primarul comunei Blejeşti la Antena 3.

Medicii urmează să stabilească daca este vorba despre gripă sau coronavirus.

Doi tineri din Prahova, suspecti de coronavirus

Şi în Prahova este stare de alertă. Un bărbat în vârstă de 33 de ani şi o tânără în vârstă de 19 ani sunt suspectaţi de infectare cu coronavirus. Tânăra s-a aflat în perioada 21- 24 în Italia, dar avea simptome înainte de plecarea din ţară.

„Avem aproximativ 200 de persoane în autoizolare voluntară la domiciliu şi 2 cazuri suspecte. Este vorba despre un bărbat de 33 ani, aflat în autoizolare care a acuzat dureri musculare, fără febră sau alte simptome şi o domnişoară de 19 ani, plecată în Italia în perioada 21-24 februarie, cu simptome dinainte de plecare”, spune directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniţă, desemnat să comunice datele oficiale pe tema virusului.

De la ambele persoane au fost recoltate analize şi au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Prefectura Constanţa a anunţat, joi, că 18 persoane se află în carantină la nivelul judeţului, în urma măsurilor luate pentru prevenirea infectării cu coronavirus, 13 dintre acestea aflându-se la bordul unei nave din port, iar cinci într-un centru amenajate de autorităţi în acest sens. Niciuna dintre aceste persoane nu are manifestări clinice.

Citeşte şi Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook despre coronavirus. Apel către toţi românii